Krémová šarlota s ovocím

podravka - fotkapodravka, 4. októbra 2016
Krémová šarlota s ovocím
Foto: podravka

Komerčný recept
Zakončite skvelý deň s krásnou tortou šarlotou naplnenou krémom z jogurtu a želatíny a doplnenou o chutné maliny.

25 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 ml
1 bal
2 PL
Plnka:
20 g mletá
300 ml
200 g
600 ml
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóty rozrežeme na polovicu a každý kúsok krátko namočíme do mlieka, do ktorého sme pridali vanilkový cukor a ovocný likér. Namočené piškóty poukladáme po okraji formy (s priemerom 26 cm) a poukladáme ich aj na dno formy, aby sme vytvorili korpus.

  2. 2

    Mletú želatínu zalejeme 100 ml studenej vody a necháme napučať. Smotanu na varenie zmiešame s mliečnou Lino ladou tak, aby vznikla hladká zmes.

  3. 3

    Pridáme jogurt a napučanú želatínu a poriadne premiešame. Dostaneme tekutú zmes, ktorú predtým ako začne hustnúť, opatrne nalejeme do formy vystlanej piškótami.

  4. 4

    Dáme do chladničky na niekoľko hodín.

  5. 5

    Po vychladnutí naukladáme maliny a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Fajnová, aj by som si z nej dala, aj keď neviem, čo je - Lino lada, asi čokoládka? Ale iste dobrá plnka.
elba
tak isto neviem čo je lino lada,inak vyzerá chutne
evanaaa
Takže, už viem, čo je to za maškrtu, ibaže ju nemôžem.......a ďakujem za objasnenie!
radiographer
Tortu som si vyhliadla už dávnejšie na priateľove narodeniny, ale bolo to sklamanie. Vôbec nestuhla. Okrem toho, nerozumem, prečo mala 5* od ľudí, ktorí ju neskúšali.