Špenát ako príloha

faktja - fotkafaktja, 19. novembra 2013
Špenát ako príloha
Foto: faktja

Možno to poznáte. Varím večeru a dcéra pri pohľade na špenát v hrnci prevráti oči a skonštatuje že "kto to bude jesť?"...a nakoniec to Zobraziť celý popisMožno to poznáte. Varím večeru a dcéra pri pohľade na špenát v hrnci prevráti oči a skonštatuje že "kto to bude jesť?"...a nakoniec to zje takmer všetko sama a na druhý deň si "objedná" repete...:-)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 PL
6 strúčikov
0,2 l
1 ks
10 dkg (alebo údené mäso)




Postup

  1. 1

    Na masle opražím cibuľu a slaninu (alebo údené), pridám špenát, posolím, okorením, pretlačím cesnak a na záver pridám smotanu a krátko nechám prevrieť. Tentoraz so sekanou a tirolskými "Spetzle".

Diskusia k receptu

radost
špenát..mangold..pestujeme..máme radi..okrem toho údeného-robím aj takto...
marianne
ja som stary pepek namornik,toto by mi urcite chutilo,ale tu smotanu na varenie by som vynechala,alebo dala trosicku menej
faktja
radost , to nie je udené, ale sekaná... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia