Šalátový prívarok fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 28. mája 2012
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Šalát pokrájame na pásiky,cibuľu nakrájame nadrobno,zemiaky na kocky. Cibuľu opražíme na masti, posypeme troškou mletej papriky. Pridáme nakrájaný šalát.

    Šalátový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájané zemiaky,podlejeme troškou vody, ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom a dusíme do zmäknutia.

    Šalátový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnčeku si pripravíme zátrepku z vody a múky a vlejeme ju do hrnca a za stáleho miešania ju povaríme.

    Šalátový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s opečenou klobáskou.

    Šalátový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Moja mama mala veľmi rada šalátovú omáčku, my deti ani nie. Len ona šalát nekrájala, dávala väčšie kusy, lebo to tak mala rada, ale robila to na spôsob smotanovej omáčky, spravila bešamel so smotanou, ochutila a do toho dala už len trochu povariť šalát bez akýchkoľvek iných prídavkov, nič len omáčku. Ale nevarila dlho, veď za pár minút zmäkol. Takže robila inú verziu, ale je viac spôsobov naň, ako aj tento tvoj.
tiziana
vymeníme šalát za kel a je to kelová polievka...takto ju varí moja mama, tak určite je dobrá aj zo šalátu :))) však vyskúšam...
hubata
Kto nemá rád "vechťovú" šalátovú omáčku? Len ju treba dobre ochutiť a je to jedna z najlepších omáčok. Ja tak podobne ako @evanaaa si urobím už ochutenú omáčku a potom len vhodím do horúcej na kocky nakrájaný šalátik. Ešte niekedy dám aj zemiak a samozrejme kôpor. K tomu fašírku a obed je hotový. Popapajú aj najmenší lebo ich nedrhne uvarený šalát. Samozrejme kto má rád varený, tak nech sa páči, ale je ho škoda variť.
medovnicek
Šalátovú omáčku som často jedávala v detstve a mám ju rada doteraz, akurát si ju musím variť len sama pre seba, lebo moji chlapi ju odmietajú
izabella929
krásne vyzerá a ako chutí, to viem, lebo ju robievam z čerstvého, ale aj zaváraného šalátu.-))) takže fajnotka.-))
rybarkuchar
@hubata to nazvala presne: vechťová polievka. Ako chlapec som ju neznášal. Teraz patrí k obľúbeným. Väčšinou ju varieva manželka - bez zemiakov, so zápražkou a slaninou.
marienka44
Aj ja mam rada salatovy privarok. Do vriaceho besamelu rozriedeneho smotanou alebo len mliekom sa hodia pokrajane salat. listy a zdroj tepla sa vypne. Nevarit. Este na zaver sa prida kopor a prikryje pokrievkou vypnute. Nenicia sa vitaminy varom a salat je chrumkavy. K tomu volske oko a je vecera.