Chlieb domáci

rein - fotkarein, 22. januára 2012
Chlieb domáci
Foto: rein

Neviem,odkiaľ pochádza,ale na vareche presne taký nieje.

120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 l vlažná
1 kg
1 ks
1 PL
2 PL
1 PL
1 KL
1 KL

Postup

  1. 1

    V tomto poradí dať do pekárničky.Po vymiesení dať na dosku,rozdeliť na dve časti,urobiť bochníky a nechať nakysnúť.Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli.

    Chlieb domáci  - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli. Dávame pozor,aby nám nestekala na plech.

  3. 3

    Chlieb pečieme pri teplote 180 stupňov,ale rúra už na túto teplotu musí byť predhriatá.Po 10 minútach stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte 35minút.Počas pečenia natrieť raz vodou a raz po vytiahnutí a zakryjeme ho utierkou a počkáme,kým chlieb nevychladne.

Diskusia k receptu

rein
Ďakujem,aj ja som prekvapený,lebo ozaj záleží na všetkom.
rein
Tak to ma ešte nepoznáš,radšej sa pochválim s nepodareným,ako cudzím.
damisa
ukladám recept a v pekárničke sa nemôže upiecť?
sonulienka
krásne chlebíky ja mám tiež podobný recept len ešte pridávam na 500 gr.múky 2 v šupke uvarené a porajbané zemiaky a pečiem v pekárníčke a aj v rúre.@damisa možeš dať do pekárničky polovičnú dávku mám recept na chlebík v pekárničky pečený 5.8.2011 som ho dala na varechu.Len teraz už nerobím kvások dala som si poradiť a rovno do pekárničky rozmrvím droždie.Skús je výborný.
zdenka1009
Už by som mala aj ja vyskúšať upiecť dajaký chlebík,len mám rešpekt pred pečením tejto pochúťky. Krásne sa ti vydaril,takto si predstavujem aj ten môj... uložený v KK:)
samanka
@zuzliak ja pekávam chlebík prevažne v pekárničke, ale keď pečiem v rúre, je presne taký istý ako na obrázku od @rein
luliatko
akurát som zamiesila podľa vášho receptu..tak som zvedavá:)
peknučký chlebík:)
janger
Neviem, ci by som vydrzala, kym vychladne ;-), vyzera vyborne.
cica2
velmi pekné chlebíky, klobúk dole!
cacarinka
ja som ho dnes robila a neni taky pekny leskly a tmavy... mozem ho dlhsie nechat piect? alebo na viac stupnov? inak chutovo je super a aj pekne vykysol. dakujeme za recept.