Kakaové srdiečka mramorované fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. decembra 2011
Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept)
Foto: tinca

Ďalší receptík do vianočnej zásoby. Aj srdiečka dotvoria atmosféru vianoc a okrem toho sú chuťovo výborné. Týmto rcp som skončila pečenie suchého pečiva, už Zobraziť celý popisĎalší receptík do vianočnej zásoby. Aj srdiečka dotvoria atmosféru vianoc a okrem toho sú chuťovo výborné. Týmto rcp som skončila pečenie suchého pečiva, už mám 10 druhov, takže stačilo.

30
porcií
20/3 hod. odlež. minút
príprava
7-10 minút minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaové cesto:
175 g
75 g
125 g /hera,palmarín/
75 g
20 g
1 balíček
1/2 kl
1/2 citróna nastrúh.
 ks
Karamelový krém:
75 g
75 g
125 g
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny k pečeniu. /zabudla som odfotiť vajce/.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lieskovce pomelieme.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku, cukor preosejeme, pridáme vajce, zmäknutý tuk a ostatné suroviny. Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme odležať aspoň 3 hodiny. Ja som si ho zarobila deň vopred.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, ja som ho vaľkala cez mikrotén. Potom vykrajujeme srdiečka. Ukladáme na suchý plech a pečieme pri 180 st.C približne 7-10 minút /elektrická rúra/. Po upečení necháme vychladnúť.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme zohriatu smotanu, prevaríme, vychladíme a zašľaháme maslo. Potom spájame dve a dve srdiečka krémom alebo pikantným džemom. RADA: ja som ich plnila džemom, je to trvácnejšie, krémové treba uchovávať v chlade. Ale robila som ich už aj s krémom, sú výborné. Takže je na vás akú variantu si zvolíte.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    TIP,RADA,ZAUJÍMAVOSŤ: na vytvorenie dvojfarebného efektu použijeme dve čokoládové polevy tmavú a bielu súčasne. Buď pomocou vrecka,alebo malinkou lyžičkou nanesieme na povrch vychladnutých a zlepených srdiečok na každú polku bielu a tmavú polevu a dreveným špáradlom urobíme mramorový efektný vzor. Poleva má byť hustejšia. Druhý tip- máčame do riedkej polevy polky srdiečkok a dozdobíme ľubovoľne. A výsledný efekt...

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a tento anjeliček ich bude strážiť až do vianoc, čiže znovu pečivo dáme do dózy. Ak budete plniť krémom udržujte ich v chlade.

    Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vierik
Máš ich krásne, pekne si ich vymaľovala 1*** :-)
klaura
@tinca , máš ich veľmi pekné ... veru ich urobím, vyzerajú efektne ... KK
3sandra3
sú prekrásne,,, určite ich vyskúšam , takže si recept ukladám do kk... ďakujeme
zitar
Tá dekorácia na srdiečkach je ozaj krásna a páči sa mi aj krém
tatranka
@tinka išla som si oči vyočiť nad tou krásou.Veľmi pekné.Zaradila som si tvoje srdiečka do vianočného pečenia.Bude to novinka.Ukadám do kk.
tinca
ďakujem vám pekne za komentáre:)
marijanka712
krásne su tvoje srdiečka velmi efektne a decentne vyzdobené -ukladám tento rok mám napečené , ale uvidime??? velmi sa mi páčia
babi
Naozaj sú veľmi pekné, chcem tieto Vianoce trochu inovovať, tak skúsim aj tieto tvoje.
Len neviem či ich budem vedieť tak pekne ozdobiť
izabella929
chystám sa aj ja piecť srdiečka, no tieto tvoje sú krásne.-) možno budú práve tieto na našom stole...
orchidea
Ja nemám slov, sú nádherné tie tvoje srdiečka a to zdobenie neviem či by som zvládla.
tinca
dievčence nebojte sa zdobenia,ja som ich mala ozdobené za15 minút. Vezmite si špáratko a hrubšou časťou začínajte v bielej čokoláde do tmavej, otočiť a pokračovať z tmavej do bielej a zasa odznovu,špáratko ani nedvíhajte zdobte v jednom kuse.
akeber



nááádherné , škoda spapať :-)) ukladám
zmmm
aj ja mám už 10 druhov suchého pečiva napečených, ešte budem piecť slané a robiť šuhajdy
máš ich krásne vyzdobené, si šikulka
tinca
@zmmm asi sme sa dohodli na tej desine chi-chi, ja ešte budem vianočku aj nejaké slané rýchlovky, ďakujem ti:)
ankha
:) krasne podobaju sa mi na sdiecka od Jozky Zaukolcovej :)
tinca
@ankha to som mala z nejakého časopisu,aj mne sa páčia,aj sú dobré:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia