
Vianočná kapustnica s chutným prekvapením
Táto netradičná kapustnica je veľmi chutná, máme to overené aj na firemných akciách až v 50...

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Mokka rezy s kávovou penou
Môj najviac obľúbený zákusok s parádnou chuťou kávy. čokoláda a káva je u nás veľmi obľúbená....

Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...

Rožky kysnuté na vode (fotopostup)
Ak ste ešte neskúšali pripraviť kysnuté cesto v studenej vode, tak vás možno budem inšpirovať týmto...

Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom
Pečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha...

Bábovka z celého maku
Do väčšej misy vsypeme múku, cukor, mak a prášok do pečiva. Pridáme 2 vajcia,...

Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny
Na toto jedlo potrebujeme tri potraviny + 30 minút času.

Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta
Chrumkavé a zároveň jemné...

Slimáky z lístkového cesta
Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z...

Tekvicové rizoto
Na oleji si speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, soľ, korenie,...

Kiymali Pide - Turecko
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám... V každom kúte Turecka sa pečie...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...

Broskyňová dreň v nanukových formičkách
Treba využiť ovocie, ktoré je doma. Teraz sú to broskyne. Tak som spravila broskyňovú...

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Tagliatelle s hríbami
Hríbova sezóna pokračuje... tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli...

Tégliková bábovka
Táto bábovka je veľmi rýchla, dobrá a z dostupných surovín. U nás doma má vždy...

Tvarohovo-ovsené pagáčiky
Keďže mi váha pohrozila stovkou kilogramov, snažím sa vynechať bielu múku z jedálnička. Po otvorení...

Čučoriedkový mrežovník s krupicou
Pridávam sem môj prvý recept tohto koláča, lebo sa mi pekne vydaril a sestra mi ho...

Bravčové srdce s provensálskym korením
. toto sme si robievali na chalupe a zároveň je to môj prvý...

Šuhajdy - celiatické
Tieto šuhajdy som robila ešte na krúžku varenia veeeeľmi dávno. sú vynikajúce tak som ich urobila...

Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...

Babičkine zemiačky
Takéto zemiačky robí moja svokra a- môj muž... Vo svokrinej rodine sa vraj robia odjakživa.....

Mrkvovo-orechová torta bez múky
Včera som pozerala v televízii program s varením a zaujali ma všetky recepty ktoré v ňom uvádzali....

Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...

Pšenová kaša s mrkvou
Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, ...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...