Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny fotorecept
Foto: oldomachac
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy
- tento pokrm je typický pre môj rodný kraj, pripravovali ho v ,,,,každom dome,,,, Zobraziť celý popisSezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy
- tento pokrm je typický pre môj rodný kraj, pripravovali ho v ,,,,každom dome,,,, ,
mama
ho vždy robila len na Veľkú noc, keď bola ešte pec, tak sa piekol
v peci spolu s chlebom k Veľkej noci, možno ho niekto pozná, ale pod iným názvom.
Suroviny
10 - 15 ks (rohlík) |
|
2 nožičky (0,6 kg) |
|
0,6 kg |
|
8 - 10 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
všetky žemle (rožky) nakrájať na kocky, dať do misy, naliať na ne mastnotu z vývaru po slanine a klobáse, zapariť pod pokrievkou
-
2
- uvariť klobásu a slaninu
-
3
- pripraviť z vajec, mlieka, soli hmotu
- slaninu a klobásu vybrať, nakrájať na kocky a kolieska, všetko nasypať na žemle, spolu s vaječnou hmotou zmiešať - pripraviť zmes, tzv. plnku (nadievku), ochutiť podľa chuti, naložiť do vymasteného pekáča, primerane pritisnúť -
4
piecť v rúre asi 180 °C do zlatova
-
5
- konzum: na teplo, aj studeno
pochúťka nad pochúťky
5* posielam a Pekné sviatky želám :_)