Foto: cesminaz
Voňavé, chutné a výborné pečivo ;-)
porcií
na 190 °C
Postup
-
1
Do jednej misky dame muku, cukor, sol a premiesame to lyzicou. Potom pridame olej, bielok, 2 pl jogurtu,1 flaštičku vanilkovej prichute a napucany kvasok, ktory sme si zamiesali z 2 dl mlieka + 1 kl cukor + 25 g drozdie. Cele poriadne zmiesame a vypracujeme mastnejsie, vlacne mäksie cesto, ktore sa oddeluje od misy. Na ruku sa sice este lepi, ale to ma byt take. Neskôr sa už lepiť nebude :-) Cesto posypeme mukou a zoparkrat ho premiesime do bochnika. Bochnik nakoniec poprasime mukou a nechame na teplejsom mieste nakysnut. Kedze je to mastnejsie cesto, potrebuje kysnut aj 1hodinu...
-
2
Ked cesto nakyslo, ho vyklopime na pomucenu dosku a vyvalkame na kruh hrubky cca 6 mm. Kruh rozkrajame na 12 trojuholnikov a zlahka, velmi slabo kazdy trojuholnik zrolujeme do tvaru rohlicka :-)
-
3
Rohlicky poukladame trocha dalej od seba na plech. Staci ak ho len naolejujeme, ale mozte dat aj papier na pecenie. Rohlicky potrieme žĺtkom, ktore sme zmiesali s kvapkou vody. Posypeme mandlovymi hoblinkami a hned dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 25 minut..
-
4
Upečene rohlíčky môžme natriet este zahoruca kuskom masla a nechame vychladnut..
-
5
Rohlíčky nielenže krásne vanilkovo voňaju, ale aj chutia ;-) Su vyborne s kakaom, mliekom, čajom alebo ku káve. Samotne alebo natreté maslom či džemom. Dobrú chuť ;-P
To ti žial neviem povedat,lebo ja pekárničku nepouzivam/nepoznám.Miesim len ručne :-)
a prečo by sa nemohlo? veď je snáď jedno, či cesto vymiesiš ručne alebo ručným mixérom s hnetacími metličkami alebo v pekárničke.
Ďakujem za recept.
Tie vyzerajú nádherne milá @Kucharka :-) Dufam,ze stravníci boli na ranajky spokojný :-) Dakujem za odozvu.