Foto: tatranka
Recept bol uvedený na TV Nova,kde ho uvádzal Láďa Hruška.Recept som vyskúšala.Rožky sa mi páčili,len mi tam niečo chýbalo.Základné ingrediencie som ponechala,ale trochu som Zobraziť celý popisRecept bol uvedený na TV Nova,kde ho uvádzal Láďa Hruška.Recept som vyskúšala.Rožky sa mi páčili,len mi tam niečo chýbalo.Základné ingrediencie som ponechala,ale trochu som si ho pozmenila po svojom.Veď posúďte. Myslím,že tieto rožky,obohatia váš jedálniček.
porcií
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
3,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
3/4 kocky |
|
2 ČL |
|
0,5 dcl |
|
1 ks žĺtko |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
1 ks (50 g) |
|
4 PL |
|
4 plátky (podľa rozhodnutia) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 ČL |
|
na povrch rožkov |
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Recept sa mi páči,pretože sa meriana hrnčeky.Ja som použila 3-decový hrnček. Odmerala som si 3,5 hrnčeka polohrubej múky. Pridala som 2 kávové lyžičky soli.
-
2
Medzi tým som si nachystala z deci teplého,svetlého piva,3/4 štvorčeka droždia a dvoch kávových lyžičiek cukru,a trochu múky,kvások. Do múky som pridala žĺtko.Keď mi kvások začal kysnúť,naliala som ho na na múku s vajíčkom a nechala ešte asi desať minút kvások pracovať.Keď kvások začal hádzať bublinky,pridala som pol deci olivového oleja a ešte hrnček teplého piva. Vypracovala som cesto a nechala som ho asi 20 minút kysnúť.Potom som cesto ešte ráz premiesila.Spolu kyslo asi 3/4 hodiny.
-
3
Medzi tým som si nachystala na potieranie rožkov pred upečením,bielko s lyžicou mlieka. Tiež 0,5 deci piva,ktoré som nahriala a do neho som nechala rozpustiť tavený syr. / to je už moja verzia/.No,dobre som urobila. Zo syra dostanete bielu kašičku.Nevadí,ak tam máte malé hrudky.Pri pečení sa v ceste rozpustia.
-
4
Vykysnuté cesto dáte na lopár a rozdelíte ho na 12 rovnakých častí. Každú časť tvarujte do tvaru hrušky,tak ju vyváľajte.
-
5
Potom na cesto potrite syr roztopený v pive a uložte plátok šunky.Od najširšieho okraja cesto stáčajte až ku najtenšiemu okraju.Tak získate pekný tvar rožka.
-
6
Potom rožky potrite bielkom spojeným s jednou lyžicou mlieka. Potom zasypeme trochou hrubej soli,razcu a inými semienkami. Toto by mohla byť dobrá voľba ako chuťovka pre mužov.Myslím,že si pochutnajú. No urobila som aj rožky natreté len syrovo-pivovou nátierkou a tiež bez ničoho vo vnútri,čo je recept,ktorý som získala. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút a potom teplotu stiahnite a pečte do peknej zlatej farby ešte asi 15 minút.
-
7
Krásne a chutne vypečené pečivo,pochúťkové pivné rožky.
-
8
Prestreté.Dajú sa použiť aj ako jenohubky,preto že vo vnútri máme syr a aj šunku.Stačí už len nejaká zeleninka.Recept si u vás určite najde svoje miesto.
dakujem :-)
v takom množstve,ktoré by vadilo.
Naopak vyšpecifikuje chuť.Je to zaujímavá a iná chuť,ako pri bežnom ceste. Skús,neboj sa! Možno ani nijaký extra rozdiel nebudeš cítiť.
Ináč Tatranka si super. Pri nejakej rodinnej akcii vyskúšam.
@kimlo ty si šikovný kuchár,upeč si ich! Budeš milo prekvapený.Ja sa teším,že som získala chutný recept na pečivo.Budem špekulovať nad tým,čím by som tie pivné rožky ešte mohla naplniť.Niekedy je takáto pochutina-pečivo veľmi vítaná.S veselé chvíle,kedy sa takéto pečivo žiada.
Robila som z hrubozrnej pčeničnej múky,tej som dala 2 hrnčeky a 1,5 hrnčeka som dala polohrubej múky.Hovorím o 3 dcl hrnčeku.Z rožkami som bola veľmi spokojná.
pridávam fotografiu.