Pochúťkové pivné rožky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 5. februára 2014
Pochúťkové pivné rožky (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept bol uvedený na TV Nova,kde ho uvádzal Láďa Hruška.Recept som vyskúšala.Rožky sa mi páčili,len mi tam niečo chýbalo.Základné ingrediencie som ponechala,ale trochu som Zobraziť celý popisRecept bol uvedený na TV Nova,kde ho uvádzal Láďa Hruška.Recept som vyskúšala.Rožky sa mi páčili,len mi tam niečo chýbalo.Základné ingrediencie som ponechala,ale trochu som si ho pozmenila po svojom.Veď posúďte. Myslím,že tieto rožky,obohatia váš jedálniček.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200-180 °C

Suroviny

3,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
3/4 kocky
2 ČL
0,5 dcl
1 ks žĺtko
2 ČL
Plnka:
1 ks (50 g)
4 PL
4 plátky (podľa rozhodnutia)
Na potretie:
1 ks
1 ČL
 na povrch rožkov
 na posypanie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Recept sa mi páči,pretože sa meriana hrnčeky.Ja som použila 3-decový hrnček. Odmerala som si 3,5 hrnčeka polohrubej múky. Pridala som 2 kávové lyžičky soli.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým som si nachystala z deci teplého,svetlého piva,3/4 štvorčeka droždia a dvoch kávových lyžičiek cukru,a trochu múky,kvások. Do múky som pridala žĺtko.Keď mi kvások začal kysnúť,naliala som ho na na múku s vajíčkom a nechala ešte asi desať minút kvások pracovať.Keď kvások začal hádzať bublinky,pridala som pol deci olivového oleja a ešte hrnček teplého piva. Vypracovala som cesto a nechala som ho asi 20 minút kysnúť.Potom som cesto ešte ráz premiesila.Spolu kyslo asi 3/4 hodiny.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým som si nachystala na potieranie rožkov pred upečením,bielko s lyžicou mlieka. Tiež 0,5 deci piva,ktoré som nahriala a do neho som nechala rozpustiť tavený syr. / to je už moja verzia/.No,dobre som urobila. Zo syra dostanete bielu kašičku.Nevadí,ak tam máte malé hrudky.Pri pečení sa v ceste rozpustia.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto dáte na lopár a rozdelíte ho na 12 rovnakých častí. Každú časť tvarujte do tvaru hrušky,tak ju vyváľajte.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom na cesto potrite syr roztopený v pive a uložte plátok šunky.Od najširšieho okraja cesto stáčajte až ku najtenšiemu okraju.Tak získate pekný tvar rožka.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom rožky potrite bielkom spojeným s jednou lyžicou mlieka. Potom zasypeme trochou hrubej soli,razcu a inými semienkami. Toto by mohla byť dobrá voľba ako chuťovka pre mužov.Myslím,že si pochutnajú. No urobila som aj rožky natreté len syrovo-pivovou nátierkou a tiež bez ničoho vo vnútri,čo je recept,ktorý som získala. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút a potom teplotu stiahnite a pečte do peknej zlatej farby ešte asi 15 minút.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krásne a chutne vypečené pečivo,pochúťkové pivné rožky.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prestreté.Dajú sa použiť aj ako jenohubky,preto že vo vnútri máme syr a aj šunku.Stačí už len nejaká zeleninka.Recept si u vás určite najde svoje miesto.

    Pochúťkové pivné rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

smejkad
s pivom som este nepiekla - u nas nejde ziaden alkohol :-))), ale aj tak mi to neda - predpokladam, ze pivo nejakym sposobom skvalitni kysnutie, ma aj nejaky iny efekt este?
dakujem :-)
coldbery
Krásne...nádherne a určite aj vynikajúce......super ♥
tatranka
@smejkad obávaš sa piva pri kysnutí? Nemusíš! Kysnutie je výdatnejšie tiež tá typická chuť v ceste urobí svojskú chuť.Kým s a rožok pečie alkohol sa určite odparí.Mala som 10 stupňové pivo a to množstvo nie je
v takom množstve,ktoré by vadilo.
Naopak vyšpecifikuje chuť.Je to zaujímavá a iná chuť,ako pri bežnom ceste. Skús,neboj sa! Možno ani nijaký extra rozdiel nebudeš cítiť.
eviana
@tatranka , krásne rohlíke si spravila, tiež ma zaujali na FB, ale musím uznať, že si ich zaujímavo dotvorila podľa seba a posunula do ďalšieho levelu :) mňam 5*
tatranka
Ďakujem vám a teším sa že sa vám recept páči,tak ako aj mne.Už si ma získal a teším sa,ako prekvapím svojich priateľov pri najbližšom stretnutí.Len ich urobím o niečo menšie.
motyka
Dala som Ti 5 *. Len nerozumiem prečo sa upravil počet * zo 4 na 3,4?
Ináč Tatranka si super. Pri nejakej rodinnej akcii vyskúšam.
tatranka
Ďakujem a tým hviezdičkam nerozumiem a ani ti neviem @motyka poradiť.
@kimlo ty si šikovný kuchár,upeč si ich! Budeš milo prekvapený.Ja sa teším,že som získala chutný recept na pečivo.Budem špekulovať nad tým,čím by som tie pivné rožky ešte mohla naplniť.Niekedy je takáto pochutina-pečivo veľmi vítaná.S veselé chvíle,kedy sa takéto pečivo žiada.
frezia
Su fantasticke, musim ich urobit. Dakujem za recept.
babkamt
Upečiem ich synovi na narodeniny. On sladké nemusí , no slané veci má rád. Prekvapím ho niečim novým. Ďakujem za recept. Samozrejme ti dávam 5*
frezia68
Teda s pivom som ešte nikdy nerobila,ale pečivo krásne,ako všetko od Teba. A na tú chuť som zvedavá,tak musím niekedy vyskúšať :-)
medovnicek
už aj si ukladám recept na vyskúšanie, budeme mať v rodine oslavu, tak ich na ňu určite pripravím, vďaka za recept
tatranka
Ďakujem vám za príspevky.@janger pochvala vždy poteší,ale teraz mi v žalúdku aj motýliky mávali krídielkami.Vďaka.
alexa73
Rožky som vyskúšala , boli vynikajúce. S cestom sa veľmi dobre pracovalo . S pivom som piekla prvý raz , určite nie naposledy .Super recept , všetkým odporúčam !!!!
tatranka
@alexa73 teším sa,že sa ti recept páči.Ja som tiež piekla presne podľa tohto receptu,len som zmenila múku.
Robila som z hrubozrnej pčeničnej múky,tej som dala 2 hrnčeky a 1,5 hrnčeka som dala polohrubej múky.Hovorím o 3 dcl hrnčeku.Z rožkami som bola veľmi spokojná.
pridávam fotografiu.

havino
nádhera, nádhera @tatranka , radosť pozrieť na cesto, na konečný výsledok , ukladám si, s pivom som v živote nepiekla, ani som ho v živote nepila veru
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnamkove!!!!!!!!!!!!!!!!!!,krasne,chutne.....Nema čo dodat!!!!!!! :)
salinka
Milá @tatranka , ďakujem pekne za recept. Zvyknem posielať aj obrázok , ale teraz mi žiaden dôkazový materiál nezostal, mala som návštevu. Naozaj výborné, chrumkavé, vnútri mäkulinké. Síce mi droždie v tom pive nechcelo naštartovať, ale výsledok bol napokon perfektný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia