Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahody očistím, umyjem a nechám odkapať.
-
2
Vsypem ich do veľkej šrubovacej fľaše a zasypem ich cukrom.
-
3
Zalejem vodkou,
-
4
tak aby boli zaliate.
-
5
Nakoniec ešte pridám vanilkový cukor a fľašu uzatvorím. Odložím na tmavé miesto, najlepšie do špajze a nechám aspoň 3 týždne lúhovať. Počas tých 3 týždňov aspoň každý 3 deň premiešam varechou, aby sa cukor dobré rozpustil /postáť môže aj dlhšie/. Kto by chcel sladší môže pridať cukru. Potom scedím do fľaše a uložím do chladu. Jahôdky môže využiť rôzne napr. zavariť, do džemu alebo do pudingu a pod.
-
6
Na zdravie!
Likér vyzerá prinajmenej senzačne.
Rozmýšľam nad komentom od @Beatacsontosova ,že povedzme či by sa ten tvoj liker nemohol nebodaj trochu sterilizovať zo 10 minùt.? V zaváraní mám veľké nedostatky a ak som písal od veci,tak sorry. :-)
Mesiar50 ,Milad má pravdu.Ja likéry robievam stále a mne vydržia dlho,lebo u nás sa pije a zdravie a napr.v špajzi mám ešte od min roku likér z višní,trnkovy a je výborny,odstatý.
Vdaka za nahliadnutie rcp.a komentíky.