
Polnočná polievka
Polnočná polievka je spojená s najkrajším okamihom v mojom živote. Prvýkrát som dojčila svoju novorodenú dcérku...

Čokoládové guľôčky s rumom
Zvyšky sušienok, upečeného korpusu alebo rozmrvené drobné pečivo. To všetko nájde uplatnenie v týchto nepečených...

Kuracie mäso v kešu omáčke
Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy....

Rýchle bryndzové pirohy
Dnešné gazdinky chcú mať rýchlo navarené, tak ponúkam recept pre milovníkov bryndzových pirohov, ktorí nemajú...

Mrkvička na masle
... vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového...

Mandľové koláčiky
Podobné koláčiky som už robila z arašidového masla, ale keďže som si nedávno vyrobila aj domáce...

Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...

Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...

Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...

Letné lečo
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti,...

Cestovinový šalát so surimi tyčinkami
Odvaríme si cestoviny, medzitým si v miske zmiešame nakrájanú uhorku, olivy plnené lososom, surimi...

Tvarohové knedlíky so zmrzlinou
Málokdy teď vařím takové dobrůtky, ale recept mne zaujal pro svou jednoduchost a moje vnučky si...

Tekvicový cake, nepečený
Ďalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát...

Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

Tvarohovo cícerová pomazánka
Vsetko zmiesajte dokopy, sol podla chuti, aj korenie. Ostatne pochutiny ako kecup, horcica, paprika,...

Pečený bôčik so šalátom z bielej kapusty a slaninkou
Inšpirácia z relácie 15 minutový kuchár. Musela som vyskúšať. Výborný recept na udobrenie si chlapa...

Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...

Jarná hrášková polievka
Táto polievka sa dá robiť aj z mrazeného hrášku, ale viac chutí z čerstvého.

Osviežujúca malinovo-citrónová limonáda
Do hrnca som dala vodu. Pridala som med. Med som nechala rozpustiť vo vode a...

Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.

Jednoduchá mrkvová nátierka
syr a mrkvu postrúhame na strúhadle na jemno, pridáme jogurt(môže byť aj tatarka)dochutíme soľou a korením.

Čína so seitanom
Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu....

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule
Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

Šalát s červenými pomarančmi
Tak nejako som sa postupom času dopracovala k závislosti na šalátoch s ovocím....

Opité hrušky
Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za...

Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...

Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....

Zdravšia verzia muffinov
Tento recept patrí k mojim obľubeným a je od maminej kamarátky, pripravujem ho vždy keď mám...

Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...

Pizzové rožky
Aj keď tento recept nemá nič spoločné s pizzou a tobôž nie s rožkami, familiárne ho...

Ricottové knedličky
Recept na knedličky mám z časopisu Eat Smarter! Abnehmen mit Genuss.