
Uhorkový šalát ala Cotage-cheese
Šalát vhodný najlepšie k rybe na prírodno, k opekaným zemiakom, alebo len tak s celozrnnou...

Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.

Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno
Jednoduché, chutné, rýchle a dobré, ľahké, príjemne pikantné cuketové lečo na prírodno, ...

Cuketové chipsy s cesnakovým dresingom
Alternatíva na večerné mlsanie alebo aj ako drobné pohostenie pre návštevu.

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

Nepečený metrový koláč
Uvarte puding s mliekom podľa návodu na obale a vymiešajte ho s vanilkovým cukrom a trochou masla...

Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...

Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...

Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...

Kokosovo-čokoládová torta s černicami
V pôvodnom recepte, ktorý mám z časopisu, bol koláčik pripravovaný ako rezy, ale ja...

Cícerovo-paradajkové ragout
Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne....

Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre...

Kvašáky
Kvašáky sú len chutne spracované uhorky.

Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

Jablkový koláč s karamelovou omáčkou
Cesto1: maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme postupne vajce, žltko, múku a vypracujeme...

Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...

Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...

Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...

Moravské buchtičky
Neviem, či sú pravé z Moravy, ale moja babka ich pod takým názvom odtiaľ doniesla...

Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou
... je čas jahôd, teraz si ich užívame na každom kroku, ale toto jahodové obdobie...

Višňové knedličky
Recept je podobný viacerým, ktoré už na Vareche sú :) No myslím, že variácii na...

Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom
Moje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom...

Liptovské droby
Autorka:Jana Majeská , Recept od starej mamy. Veľmi rada mám zemiaky, ako s cibuľou, rascou, masťou...

Zemiakový nákyp s kyslou kapustou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Potom vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme...