Kamarelový likér

strigus - fotkastrigus, 16. decembra 2010
Kamarelový likér
Foto: strigus

Robievame ho každé Vianoce, odkedy sa pamätám.. keď som bola úplne maličká a odvtedy ho voláme "kamarelový" likér, pretože "karamelový" som akosi nevedela vysloviť =o)

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva, (den vopred uvarene)
4 ks
4-5 bal.
0,5 lit.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť konzervu salka na 2 hodiny tak, aby bola celá ponorená vo vode. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Otvárať až vychladnutú, aby uvarené salko nestriekalo ako mne, keď som bola malá. :) Mamima mala radosť..

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vymiešame do hladka nad parou, kým sa cukor úplne neroztopí a zmes nezhustne.

  3. 3

    Vychladené salko vylejeme z konzervy a trocha ho prešľaháme, pomaly a za stáleho šľahania pridávame mierne ochladené žĺtky s cukrom. Keď sa nám to pekne spojí, pomaličky prilievame rum, šľaháme. Rum aj cukor podľa chuti, kto má ako rád.

  4. 4

    Robíme ho aspoň 2 týždne pred konzumáciou, keď si svoje "odleží", je chutnejší a krémovejší. Na zdravie!

Diskusia k receptu

danculka
Tento robím aj ja ,ale ja nedávam nič iné ,len salká 2 a rumu lievam toľko, aby zostal hustý....
remcula
Taky dělám, je u nás oblíbenější, než vaječný koňak.