Medvedí cesnak v mede so zázvorom fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 19. marca 2014
Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept)
Foto: mariamka

Nenašla som tu podobný recept, návod, tip, keď, tak ma opravte. Nakoplo ma aj to, že mám momentálne doma maróda. Naložila som medvedí cesnak Zobraziť celý popisNenašla som tu podobný recept, návod, tip, keď, tak ma opravte. Nakoplo ma aj to, že mám momentálne doma maróda. Naložila som medvedí cesnak do medu s postrúhaným zázvorom. Na maslový chlebík ako stvorené, pre odvážlivcov aj do šalátov alebo na osladenie čaju. Netreba sa báť :)

Suroviny

2-3 hrsť
2-3 cm (plátok)
2 dcl (podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nakrájame medvedí cesnak nadrobno.

    Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame zázvor.

    Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som ich ešte v mise spolu premiešala.

    Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naložíme do pohára a zalejeme medom. Treba tomu trošku lyžicou pomôcť, nech sa ingrediencie premiešajú.

    Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložila som do chladu a nechala lúhovať 24 hodín. Neviem, koľko to vydrží, asi ako sa míňa, ale už na druhý deň som skúsila môj plán, dopadlo to výborne. Chuťove aj zdravotne. Verím, že vám padne na osoh.

    Medvedí cesnak v mede so zázvorom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
zaujímavé... chystám sa cez víkend na cesnak, u nás rastie pod Medvedou skalou. Musí to byť vitamínová bomba, tak vyskúšam a dám vedieť.
eviana
@mariamka , tak toto si ozaj fajne vymyslela a veru zišiel by sa aj mne teraz takýto elixír namixovaný, tiež na mňa niečo lezie... veľmi chválim a dúfam, že cez víkend na cesnak aj my narazíme, už som chlapa ukecala na výlet do prírody okolitej... nosisko mám riadny po tatíkovi, tak hádam zavetrím :) 5*
havino
čo ho kosiš niekde či ako? :-) moje nervy, ja som dnes dostala, aj pochválila sa tu a už toľko použitia naň mám, až mi nestačí, ale budem skromná...dávno môjmu na chlieb s maslom a medom, ked med mohol, bez cesnaku pokrájaného to nebolo, tak si viem už dnes predstaviť chuť s medvedím a zázvor k tomu, elixír
mariamka
dakujem dievcence @luss44 @eviana @havino najdite, vyskusajte, dajte vediet :)
ono, ked ho uz mate, je treba ho cim skor spracovat, lebo nevydrzi viac ako 2-3 dni, potom ostane huzevnaty, aspon, co som citala, vela receptov je oleji, ako dal aj @gordonko , to skusim tiez /mam novu varku :)))/,
uvidim, ako dopadne tento experiment, kedze med je dobry konzervant, malo by to vydrzat, dolezite je cesnak pred nalozenim dobre vysusit, co sa tyka chuti, cesnak trochu stratil na sile, zjemnel, skoro mi to pripomenulo pupavovy med :)) urcite by to bolo vhodne aj napr. ako ladovy caj, resp. len tak do vody s cerstvym citronom, experimentujte :)
elixir
Vyzerá to výborne... Medvedí cesnak som ochutnala prvý raz predvčerom, inak mi pripomínal dosť pažítku, ktorú ja veľmi rada na maslový chlebík... toto si viem úplne predstaviť... super. :)
mariamka
@marianne , no priznam, mala som to v chladnicke vo dverach, lebo mam v kuchyni teplo a nechcela som, aby med zliezal z chlebika :) malo to koncentraciu aj teplotu akurat, takze to tam asi aj necham, a navyse, je to v tme (mimo pravidelneho vetrania chladnicky :)) diky...
dakujem vsetkym @damy ... @elixir @margaretka28 p. @tatranka @alex37
paploska
tak to je fakt zaujímavé a tá kombinácia :-) hotová alternatívne medicínka :-)
tatianabe
Milé Varechárky, máte skúsenosti s trvanlivosťou medvedieho cesnaku v takejto alebo inej úprave, napr. ako pesto, ak je to uskladnené v chlade?
ampara
@tatianabe ja som s medom ešte neskúšala, ale mám pesto z "medveďáka" z minulého roku v litrovom pohári,je v chladničke,postupne z neho odoberám podľa potreby a je úplne v poriadku. Tam sa nemá čo pokaziť,je tam cesnak,olej,píniové oriešky a trocha soli. Stále má rovnakú chuť aj silu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia