Foto: mariamka
Nenašla som tu podobný recept, návod, tip, keď, tak ma opravte. Nakoplo ma aj to, že mám momentálne doma maróda. Naložila som medvedí cesnak Zobraziť celý popisNenašla som tu podobný recept, návod, tip, keď, tak ma opravte. Nakoplo ma aj to, že mám momentálne doma maróda. Naložila som medvedí cesnak do medu s postrúhaným zázvorom. Na maslový chlebík ako stvorené, pre odvážlivcov aj do šalátov alebo na osladenie čaju. Netreba sa báť :)
Postup
-
1
Nakrájame medvedí cesnak nadrobno.
-
2
Postrúhame zázvor.
-
3
Ja som ich ešte v mise spolu premiešala.
-
4
Naložíme do pohára a zalejeme medom. Treba tomu trošku lyžicou pomôcť, nech sa ingrediencie premiešajú.
-
5
Odložila som do chladu a nechala lúhovať 24 hodín. Neviem, koľko to vydrží, asi ako sa míňa, ale už na druhý deň som skúsila môj plán, dopadlo to výborne. Chuťove aj zdravotne. Verím, že vám padne na osoh.
ono, ked ho uz mate, je treba ho cim skor spracovat, lebo nevydrzi viac ako 2-3 dni, potom ostane huzevnaty, aspon, co som citala, vela receptov je oleji, ako dal aj @gordonko , to skusim tiez /mam novu varku :)))/,
uvidim, ako dopadne tento experiment, kedze med je dobry konzervant, malo by to vydrzat, dolezite je cesnak pred nalozenim dobre vysusit, co sa tyka chuti, cesnak trochu stratil na sile, zjemnel, skoro mi to pripomenulo pupavovy med :)) urcite by to bolo vhodne aj napr. ako ladovy caj, resp. len tak do vody s cerstvym citronom, experimentujte :)
dakujem vsetkym @damy ... @elixir @margaretka28 p. @tatranka @alex37