Foto: hater
Výborné domáce burgery z divinky a bravčovinky, môj recept :) dobrú chuť..
Suroviny
môžete to byť hocijaká časť,keď bude len jedno z nich nevadí |
|
5-10 ks |
|
1 hlávku |
|
|
|
podľa chuti |
|
2 ks môžeme ho urobiť z tatarky a rozpučeného cesnaku spolu s korením a olivovým olejom |
|
|
|
|
|
2-3 PL |
|
korenia podľa vlastnej chute |
|
|
|
|
Postup
-
1
Takže, prvé si pomelieme bravčové a divinové mäsko v ručnom mixéry (alebo aj na obyčajnom mlynci), potom ho preložíme do misky kde ku nemu pridáme čerstvo namleté čierne korenie, soľ, sojovú omáčku podľa množstva mäsa, provensálske bylinky ale nie moc.Nakoniec pridáme koreniny podľa vlastnej chuti (ja rád používam korenie na gyros napríklad) a všetko dôkladne premiešame.Keď máme pripravenú mäsovú zmes, rozohrejeme si panvicu a na nej trochu oleja.Ďalej si rozohrejeme aj druhú panvicu na ktorej budeme dochrumkava opekať rozrezané kaiserky, z oboch strán no z vnútornej strany opečieme trošku viac.Potom si zo zmesi vytvoríme pevne utlačené placky, ktoré na rozohriatej panvici budeme restovať po 8 minút z každej strany a hamburgery sa môžu pripraviť.Najlepšie je podľa mňa tento postup: spodná časť kaiserky-kečup (kto chce nemusí)- list ľadového šalátu- lyžica horčice-mäsová placka- plátok tvrdého syru- cesnakový dressing-plátok cibule a burger je hotový, kto chce môže si zajedať paradajkou.. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu