Foto: kukulienka71
Kika je moja väčšia dcéra a tortu som jej piekla po vzore z vlaňajšieho júlového vydania Dobrého jedla. Recept som si prispôsobila. Viac na Zobraziť celý popisKika je moja väčšia dcéra a tortu som jej piekla po vzore z vlaňajšieho júlového vydania Dobrého jedla. Recept som si prispôsobila. Viac na Ovocná torta pre Kiku
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
50 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 - 2 PL |
|
500 - 600 g (jahody, maliny, ...) |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia s cukrom a maslom šľaháme elektrickým šľahačom do penista. Pridáme múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Na tri hárky pečiaceho papiera obkreslíme silnou čiarou väčší tanier alebo pokrievku cca 24cm priemeru. Z opačnej strany potom nanášame na papier stierkou tretinu cesta. Rúru zapneme na 170°C. Vyplníme aj ostatné papiere, dostaneme tri kruhy s cestom, každé pečieme desať minút. Po vychladnutí papier odstránime.
-
2
Prebraté ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Použila som maliny, jahody, černice, hrozno a trocha mrazených ríbezlí a čučoriedok.
-
3
Plnka pozostáva z mascarpone a šľahačky vyšľahanej so stužovačom, ochutíme práškovým cukrom. Tretinu plnky nanesieme na spodné cesto, poukladáme naň ovocie, tak isto naplníme aj ostatné poschodia. Vrch ozdobíme aj lístkami mäty.
-
4
Naplnenú tortu treba dať do chladničky, po pár hodinách cesto zmäkne a bude sa lepšie krájať.
-
5
pridávam aj fotku v reze
tá fotka v reze-tá mi ale reže..!!
mať tak kúsok-oblízala bych sa-nepotrebovala by som obrúsok..
vidno že-svojho života dejiny-s láskou tráviš v kuchyni..
užívaj si dobré časy...kým zdravie stopku nenahlási..:-)
verím, že dcérku potešila a dodatočne všetko najlepšie k jej narodeninám :)