Krehká bábovka

kristina6 - bez fotkykristina6, 8. decembra 2012
Krehká bábovka
Foto: kristina6

Najlepšiu bábovku robila stará mama a keďže nemám od nej recept :( tak som sa pokúšala nájsť ten "svoj" recept na bábovku, ktorá by Zobraziť celý popisNajlepšiu bábovku robila stará mama a keďže nemám od nej recept :( tak som sa pokúšala nájsť ten "svoj" recept na bábovku, ktorá by bola ako od starej mamy a nakoniec som aj našla.... :)

8
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
3 ks
1 ks
2 lyžice
2,5 dl
 na vymastenie bábokovej formy
 na posypanie
Čokoládová poleva:
100 g
50 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Vajcia rozmiešame s cukrom a šľahačkou, nakoniec pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Polovicu cesta nalejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, podľa potreby aj troška mlieka a nalejeme na bledé cesto.

  2. 2

    Pečieme v predhriatej rúre asi 45 - 50 min.

    Krehká bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Bábovku necháme vychladnúť, preklopíme, posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou.

    Krehká bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládovú polevu si pripravíme z polámanej čokolády, masla a mlieka, ktoré rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame na hladkú polevu. Dobrú chuť prejem... :)

    Krehká bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

modrykamen
Dám si povedať. Čo by mal človek chcieť viac? Málo surovín, žiadny tuk a rýchlosť prípravy.
helca103
na prvý pohľad prudko jedlá bábovka.Keď boli deti malé robila som bábovky každý týždeň teraz sa priznám,že som bábovku nepiekla už veeeľmi dávno. Ďakujem za recept.
violetacamorova
Je ako vymalovana proste krasa! Tie nase babicky nam zanechali v mysliach vela chutnych receptov, ktore si snazime aj my priblizit aj u mna je to takisto, za hladam recept ktory robila babka ale ona ho robila len tak od oka.
valeri
Páči sa mi, hoci ich len tu vo varechárskej KK mám 51 a okrem toho nejaké aj na papieri doma, ukladám si ju a najbližšie vyskúšam.
kristina6
Ďakujem veľmi pekne všetkým... :)
Učím sa piecť sama, keďže po výške sme sa odsťahovali od mojich a priateľových rodičov vyše 200km a tak skúšam čo sa len dá a hľadám recepty na dobroty, ktoré som si pamätala od starej mamy a poprípade funguje kuchárka cez telefón... :D a vlastne ma to pečenie baví, hlavne keď vidím, že to môjmu chutí a potom, keď prídem domov tak aj rodičom a bratovi.. :)
vanilka111
ja ju pečiem práve teraz, v novej silikónovej forme,tak som veľmi zvedavá. cesto bolo chutné aj surové :-)
vanilka111
no, ja som nebola taká úspešná ako Ty. moja bábovka z tých istých ingrediencií,je o polovicu menšia a hlavne po 35 minútach na 180° sa začala pripaľovať. Takže odporúčam tým čo pečú v silikónovej forme po prvý raz - tak ako ja- nižšia teplota a určite kratší čas. Sledovať. Inak je chutná a polka je už preč :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia