Bleskové sviatočné knedle

kuchticka - fotkakuchticka, 28. januára 2010

Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi. Ja ho robim k sviatocnemu jedlu ked mame mat navstevu a mam malo casu na zlozitejsiu prilohu. Hodi sa k akemukolvek masu kde je trochu omacky-stavy z masa. K tomu dalsia zeleninova priloha rovnako akakolvek.

4
porcie
7 minut minút
príprava
8 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

1 1/2 hrnecka 1 a 1/2 cup
1 1.2 rovnake mnozstvo
1 1/2 na kosticky
2 ks
1 kl polovicu sacka
1/2 kl
asi 1 dkg
asi 1 pl na posypanie  formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do misy vysypem nakrajane vcerajsie zemle, zalejem mliekom, pridam zltky, sol a muku s pecivovym praskom. Zvlast uslaham bielky na sneh, ktory lahko zamiesam do pripravanej hmoty a vylejem do pripravenej formy.

  2. 2

    pripravim si formu na pecenie, ktoru vymastim maslom a vysypem mukou. hodi sa akakolvek forma ktora moze ist do mikrovlnky. Napr.z jenskeho skla, silikonu alebo keramiky. Moze byt forma na babovku, srnci chrbat, alebo biskupsky chlebicek. Vlozim to do mikrovlnky a necham "vlnit" 8 minut. Dajte pozor, aby nebola moc plna, pretieklo by to, lebo pecenim nabyva na objeme.

  3. 3

    Po 8 minutovom "vlneni" v rure ktora ma 750 W, je vse hotove. Nechame asi 1-2 minuty sa ukludnit, vytiahneme z mikro, prepichame sparatkom a nakrajame uhladne platky na tanier, podavame. Je skutocne vyborna a hotova za 15 minut. Krajat ostrym nozom, alebo najlepsie pilkovym ak mate. Nemam kameru nemozem prilozit VABNY obrazok, ale nam!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chcem iba doplnit vcerajsimoj recept.
Nenapisala som presne, ze tie rozky maju byt 1 1/2 ks. Ale skuste tieto jeden a pol rozka pokrajat na drobne kosticky i tak vam zrejme vyjde 1 1/2 hrnceka.
Dalej pripomienka pre tych co nemaju hrubu muku. Ja u nas hrubu muku kupit nedostanem, tak som ju nahradila celozrnnou - Whole Wheat. Hnedliky su tmave, ale vyzeraju velmi zaujimavo s tymi kockami bieleho peciva vovnutri (rozky). Ako mramorove.
Už jsem je taky dělala ale v hrníčkách a nebyly špatné dají se ale klasika kynutá je klasika .
Ako pre koho,ja som tiez uz davno prestala robit kysnute knedle k jedlu.Ked robim knedle/co je uz teraz velmi malo/tak robievam tiez rohlikove s praskom alebo "bavorske".Ja napriklad priam neznasam ked sa mi knedlik rozpadne v omacke skor nez ho mam v puse.