
Linecký koláč so smotanovou plnkou
Tento koláčik som našla na maďarskom webe pod názvom Hamis túrós - falošný tvarožník. Trocha som...

Zemiakové guľky s údenou šunkou
Ďalší recept z tých babičkovských. Guľky sú chutné a sýte.

Kuracia fajita quesadilla
Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny...

Špaldové lístkové cesto
Toto cesto nevyskočí ako obláčik, ako to pri lístkovom ceste býva zvykom, či priam meradlom...

Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Bryndzovníky
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

Torta s ganache polevou
Som samouk a učím sa piecť cez Youtube. Moje novoročné predsavzatie bolo sa naučiť piecť a...

Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, ...

Rožky s masťou II.
Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som...

Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol
Veľmi jednoduchá príprava karfiolu, ktorá uchová celú chuť tejto zeleniny. Ja karfiol už roky vyprážam...

Môj krémeš
Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva....

Zapekané morčacie rezne
Morčacie prsia pokrájame na štyri rezne, mierne naklepeme, osolíme a natrieme horčicou. Prudko ich...

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Aspikové tortičky
Pamätáte sa na šunkové rolky, alebo vajíčko v aspiku? predávali ich vo všetkých Lahôdkach, kedysi...

Letná čalamáda v skladkokyslom náleve
Robila som už mnoho druhov čalalmády. Takú, ako som robila teraz som ešte neskúšala....

Rýchly šalát z kuskusu
Ak potrebujete rýchly obed alebo večeru, toto je ideálna možnosť. Hotová do pol hodiny, ...

Plnený chlebík
Z chleba vykrojíme stred a kôrku opečeme na oleji. Medzitým namažeme stred paštékou. Vajíčka...

Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....

Thajský šalát podľa Jamieho Olivera
Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate...

Orleánske rezy
Recept mám od mojej maďarskej priateľky. Robila som ho podľa seba a trošku upravila k veľkosti...

Zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom
Jednoduchý zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom a ovsenými vločkami bez pridaného tuku. K jeho príprave...

Torta Lienka
Kým sa mi piekli pletence zavolal druhý syn, že prídu zajtra ráno z Pezinku aj s...

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Pšeno zapekané s tofu syrom
Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude......

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....