Foto: wildrane
Receptík od kamarátky Janky.
Postup
-
1
Všetky sypké zmesi zmiešame vo väčšej mise, pridáme vodu a dobre premiešame, aby sa cesto spojilo. Miesto jedného pohára hl.muku môžete pridať pol pohára chlebovej, celozrnej múky + pol pohára hladkej. Múku nezabudnúť preosiať. :) Cesto je trochu redšie. Necháme odpočívať najmenej 8 hodín na teplom mieste. Môžete párkrát premiešať, ale nie je to potrebné. Zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej hrniec v ktorom budeme piecť chleba. Keď je hrniec aj rúra teplá, hrniec vyberieme potrieme olejom, vyklopíme cesto a prikryté pečieme 60 minút. Potom odoberieme vrchnák a necháme piecť 5 - 7 minút. Chlebík vyberieme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
Toto je zhruba polovičný chlieb, oplatí sa vyskúšať, aj ja som s ním začínala. Ináč upečený chlieb váži len o trochu menej, ako všetky suroviny.
dakujem za radu, a aj za odporucanie. Pa