Výborná plnka na vianočné koláče

mojack - fotkamojack, 15. decembra 2010

Na vianočné koláče používam výbornú plnku..... je ľahká a urobím si ju deň dopredu.

Suroviny

čokoládová plnka:
2 dcl
100 g
125 g
biela plnka:
3 dcl
200 g
100 g
1 ks
1 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    čokoládová plnka: Do teplého mlieka pridat čokoládu a maslo. Spolu to zohriat aby sa nám suroviny rozpustili. Mlieko nesmie vriet!! Vyliat horúce do mixéra a mixovat 3 minúty. Dáme to do misky zatvoríme a na druhý deň šľaháme , krásne sa nám vyšlahá a možeme natierat koláče.

  2. 2

    biela plnka: Do teplého mlieka pridat Ceru, vanilku a cukor. Rozpustit suroviny , pozor zasa nesmie vriet. Pridáme žltok a mixujeme zasa 3 minúty. Dáme to do misky zatvoríme a na druhý deň šľaháme až sa nám vyšlahá do hustej plnky, možeme natierat koláče.

  3. 3

    Pozor dávajte , aby ste nedali do mixéra veľmi horúce a nádoba vám popraská. Potom ju môžete vyhodit ako ja. Bol to starší mixer a nádoba nebola s kvalitného plastu.

Diskusia k receptu

emica
to musim vyskusat a musim sikupit novu kkuz niet placu
gitka2
to je niečo ako parížsky krém do torty, ibaže tam ide smotana
mojack
Ten čokoládový má niečo ako parížsky krém. Ale je neskutočne dobrý. Maslo, mlieko a čokoláda - tá je vždy poruke. Šľahačku stihnú zjest ešte skôr.
sedmak
Výborne,robievam len biely ale skusim aj čokoládovy,určite je výborny.
hubarka35
A nejde tam ani cukor do tej čokoplnky?a vyšlahám to ked dám cukor do toho,kolko vyde plnky z jednej dávky?mám moc otázok asi však,miesto masla može byt hera?
mojack
hubarka35- nie nedavam tam cukor, ale raz som dala iba vanilku. Bolo to sladšie. Heru som neskušala, ale maslo je maslo.Len keby tam bola Hera tak by to asi nebolo ono- TO MASLOVE. Jeden koláč / klas. plech/ sa s ním v pohode da natriet.Plnka sa našlaha.
veronika353
Podobné plnky používám na koláč Harlekýn,recept mám ze Života,je to opravdu velmi dobré!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia