Cícerové noky
Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov, tvarohu alebo tekvice, ...
Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...
Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...
Parené buchty
Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň...
Pestré moravské koláče
Nadýchané, voňavé a mäkučké koláčiky s výbornou plnkou a ovocím patria k letu, dovolenkám a...
Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom
Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...
Tofu v aspiku
Moja babička robí verziu s vajíčkom, diétnou salámou a majonézou na silvestrovské chlebíčky, ale keďže...
Coco-ovsená kaša s banánom a chia semienkami
Do hrnca si nalejeme mlieko do ktorého pridáme med, kokosovú múčku a škoricu. Keď začne...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
Rebarborové tiramisu
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky....
Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...
Jaternicový nákyp
N iečo nové som sa rozhodla zase vyskúšať. A veru paráda. Vynikajúce jedlo.
Muffiny z kyslého kozieho mlieka s čokoládou
Kúpila som kozie mlieko. Chcela som vyrobiť kozí jogurt, s použitím kultúr, k tomu...
Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...
Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou
Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným:...
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Dvoubarevné sušenky s pistácií
Kromě pistácii a kakaa vše zpracujeme dohromady, pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho...
Sýrová omeleta s chorizem
Vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř metlou prošleháme a upečeme omeletu na pánvi s olejem....
Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Zelerový šalát
Jeden stredne veľký zeler nastrúhame na jemno, tiež jablka nastrúham, pridáme syr a dobre premiešame. Pridáme...
Žabie hubky
Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Potom z neho vykrajujeme kolieska a do stredu dáme...
Pangasius v špenátovom župane
začala som to variť pre moju malú dcérku v rámci príkrmu a začal sa prikrmovať aj manžel...
Škoricové lístočky s lekvárom
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do folie a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať....
Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...
Námorníkov biftek
Námorníkov biftek v kombinácii s hriankami osvieži ráno, prebudí žalúdok a príjemne naladí na celé doobedie....
Makovo-marcipánové točence
Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť....
Kokosové tofu
Suroviny, ktore potrebujeme: Mnozstvo pri tofu neuvadzam, vsetko robim odoka. Struhany kokos zalejeme sojovym...