Tento recept robím už od malička je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu dúfam že si pochutíte..:D

2
porcie
10-15 minút
príprava
3-5 minút
na 170-180 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
málo na osolenie hranolčekov
 na vypraženie




Postup

  1. 1

    Očisti zemiak nakrájaj ho na malé hranolčeky a usuš v utierke

  2. 2

    vysmaž ich na horúcom oleji dozlatista. Ked budú hranolčeky hotové povyberaj ich na sitko aby z nich mohol odkvapkať olej a posoľ ich!!!

  3. 3

    Kým sa hranolčeky smažia prekroj rožky po dlžke tak aby na jedne strane zostali stále spojené a povyberaj vnútro.

  4. 4

    Vlož hranolčeky do nakrájaných rožkov.

  5. 5

    Môj typ je ten rožok potrieť maslom a do rožka dať trocha ľadového šalátu abe nebol taký suchý..:D:D:D

Diskusia k receptu

silvi
nie je to trosku nezdrave? mam vysoky chloresterol a bojim sa vyprazania :-(
angast
suché to nebude určite. Maslo nemusíš pridávať. Keď ten rohlík
stlačíš , vytečie ešte dosť oleja zo zemiakov , aby ti ho premastil.
tiginko
@2010 to je aké milé, že ťa vopred upozornia, aby si si pred prípravou tohto neuveriteľne "mňamkového" jedla umyl ruky ! Asi to budem zaraďovať aj ja pred recepty :-)
altyn
@juliakucharka a čo s tým vnútrom z pečiva, vyhodiť? Nieje to plytvanie jedlom? A prečo si dávať dve prílohy bez ničoho? To je akoby som si dal zemiaky s ryžou, ale bez ničoho... Nič v zlom, ale toto je "divné". :-(((
silvi
dneska som to robila na raňajky deťom ale nepodarilo sa mi to. vôbec mi to nevyšlo. Ten olej bol všade. Kde som zrobila chybu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia