Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)
Orechoví ježkovia so šípkovým džemom
Títo ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte...
Arašidovo-lieskovcové miničokoládky (bonbóny)
V jednoduchosti je krása a v ľahkosti chuť, keď máme chuť na zdravé mlsanie... či...
Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...
Celozrnné hviezdičky so sezamom
fajnové medové hviezdičky z celozrnnej múky, posypané opečeným sezamom sú zaujímavou kombináciou chute sladkej a...
Teľací paprikáš
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku...
Vaječné guľky
Z masla a múky urobíme zásmažku, zalejeme s mliekom, chvíľku povaríme ( môžeme pridať aj...
Rybacie zvitky zo pstruha
Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo...
Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...
Zelený zapekanec
Nikdy som niečo podobné neskúšala, a už vôbec nie zapekať kapustu :-D tak som to riskla......
Rozmarínovo-olivové cookies
Rúru predhrejeme na 180 oC. Zmiešame sódu bikarbónu, soľ, čierne korenie a Heru...
Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné
Pikantná kapustnica
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, ...
Rýchle raňajky
Umyté redkovky nakrájame na tekné plátky. Knäckebrot potrime tenkou vrstvou pesta a navrch dáme uhorky, ...
Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...
Maxiknedle so slivkami
Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Maslo vyšľaháme pridáme...
Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...
Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...
Škoricové osie hniezda
Z kvasníc si spravíme kvások a necháme ho vykvasiť. Pomocou mixéra zmiešame všetky prísady okrem džemu,...
Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach
Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími...
Stratená zverina
Očistenú cuketu nastrúhame (na väčšie kúsky), pridáme najemno nastrúhané zemiaky, mlieko, vajcia, soľ...
Šalát z valeriánky poľnej s opraženou cuketkou
Zeleninový šalát na rýchle hodovanie...
Liek na nachladenie
Chrípkové obdobie stále prevláda, a najlepšie čo môže byť sú domáce liečivá. Z môjho pohľadu...
Fazuľa od maminky
Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte