
Hubové placky s cuketou
Mladú cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie slížiky. Do postrúhanej cukety vsypeme krupicu, ...

Zapekaný baklažán
Chutné zeleninové jedlo :DD aspon podla mna ochutnajte a napište ako vám chutilo

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Avokádová nátierka
táto pomazánka je veľmi jednoduchá a osviežujúca. A čo je plus, je aj dietná...

Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom
Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky dozadu...

Bezlepková vianočka s tvarohom
Aj vy si niekedy cez víkend dáte radi na raňajky vianočku s maslom a kakaom? Ahaaaa, ...

Ovocie pod tvarohovou prikrývkou
Na cesto na plechu poukladáme ovocie ( ja som použila marhule a jahody) ...

Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Zeleninové špízy
Komerčný recept<br /> Pripravte si vegetariánsky gril s vašou obľúbenou zeleninou a vychutnajte si zľahka zapečený pokrm.

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Koláč s tajomstvom
Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško...

Šalát Čo dom dal
Mala som chuť na šalát, no nevedela som, aký spraviť, tak som ho pripravila...

Vajcový chren
Tento recept je typický pro wigilie - vánoční svátky, ale já ho dělávám po celý rok....

Rolované stehno so špenátom a orechmi
mám rád jednoduché a dobré jedlá... toto k nim patrí

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...

Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Bagetka s medvedím cesnakom
Vidím, že na vareche ešte nie sú receptíky s touto zdravou bylinkou... tak jednu pridávam......

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

Jarná hŕstková z byliniek so smotanou
Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate...

Kačica s orechmi po čínsky
Kačacie mäso nakrájame na kúsky, osolíme ho, premiešame so solamylom rozmiešaným vo vode, pokropíme vínom...

Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...