
Rebarborový koláč
Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme. Cesto uložíme na cca 20 minút do chladničky.

Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

Syrový šalát
Kto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam,...

Bowle Kováčske kliešte
Dovolila som si prezentovať tento recept, z knihy ktorú som vyhrala na vareche, za čo veľmi pekne...

Kávové mlieko Šarmánt
Vykreovala som pre mojich "varecháčových" kamošov do horúcich letných dní na osvieženie, príjemné posedenie a klábosenie...

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

Vanilkové mlieko s jahodovou zmrzlinou
Je to recept , ktorý robieva moja dcéra. Má ho vyskúšaný na deťoch , svojich je neodolateľný...

Medovo-jablkové soté
Sladkasté, kyselkavé a také dobré, že sa to páčilo aj môjmu ocinovi :D

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...

Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Hruška plnená mletým mäskom
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

Višňový rez
Keďže máme prebytok ovocia a mraznička očakáva další nával, drobné ovocie si hľadalo využitie. Z...

Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...

Pizza teraz v zime
Ja pizzu teda nemusím, ale pre pokoj v rodine sem tam ideme do reštiky na pizzu....

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Adventný veniec
moj syncek potreboval kusok vianoc do skolky, tak sme spolu spravili vencek s medovnikoveho cesta.

Bonboniéra
Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Treska na zeleninovo-cestovinovom šaláte
Mal som chuť na rybie filé, ale i na cestoviny, tak som vyskúšal kombináciu :O)