Čokoládové keksy
...
Easy 3 lievance
Lievance o troch surovinách, veľmi jednoduché, rýchle a chutné. Navyše bez múky, cukru...
Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...
Grilované šampiňóny s paradajkami
Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom, ktorý sme rozdrobili. Ochutíme korením....
Hrianky à la Edith
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf ...
Čoko muffiny
Pripravíme si mleté orechy, mlieko, vajcia, maslo. Odvážime si hladkú múku a...
Syrové palacinky na pondelok
Tieto palacinky pripravujem obyčajne v pondelok, keď mi zostane zemiaková kaša z nedele. Fantázii sa...
Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...
Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.
Prekvapenie v alobale
Mäso si udusime ako na guľaš kym sa dusi ostruhame zemiaky nakrajame ich na kocky. Polovicu zemiakov...
Rybací boršč – neboršč
Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať....
Pangas s oblohou
Toto jedlo spravila moja dcéra ked som bola u nej na návšteve potom som to robila doma...
Hruškový krémový koláč s brusnicovou mrveničkou
Komerčný recept<br><br> Náročnosť: stredná<br> Doba prípravy: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 45 minút<br> asi 20 kusov<br>
Pre deťúrence, aj pre tých, čo veľa pamätajú
Tento recept s radosťou venujem priateľke @babidke, ktorá cez prázdniny bude mať doma vnúčatká, tak nech varí...
Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...
Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...
Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...
Cosmopolitan
Recept v podstate vychádza z receptúry drinku – Harpoon, z doby medzi rokmi 1956-1970. Obsahuje...
Jahodový koláčik
Keďže všade naokolo začínajú predávať čerstvé jahôdky, neodolala som a urobila som veľmi dobre...
Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...
Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.
Babské piškótové rezy
Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát a necháme ho vychladnúť. Potom uvaríme sladký puding a...
Šafranovo– maslová omáčka
Na roztopenom masle necháme krátko restovať šafran, podlejem vínom, pridáme vývar, korenie a povaríme....
Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.