Bułka

kika23 - fotkakika23, 1. februára 2014
Bułka
Foto: kika23

Toto je recept od mojej babky z Poľska, ale ja som ho trošku upravila a pečiem ho v domácej pekárni. Je to taký sladký Zobraziť celý popisToto je recept od mojej babky z Poľska, ale ja som ho trošku upravila a pečiem ho v domácej pekárni. Je to taký sladký chlebík, je mäkučký ako pierko. Ja ho mám najradšej len tak s masielkom, ale môže sa aj s džemom alebo s medom papať.

Suroviny

500 g
115 g
1 ks
1 ks
62 g
2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Heru rozpustíme v mikrovlnke, necháme ochladiť aby nebola horúca!!

    Bułka - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme.

  3. 3

    Do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom droždie, cukor a múku.

  4. 4

    Hrozienka dávať netreba. Ja som nemala tak som nedala. A namiesto pomarančovej kôry sa môže použiť aj pomarančová aróma.

  5. 5

    Zapneme pekárničku na program Sladký chlieb, hmotnosť 750, kôrka najsvetlejšia!

Diskusia k receptu

marianne
Moja kolegyna Polka hovorila bulky malym zemlickam...a ako vidim aj sladkemu chlebiku sa da tak povedat....take vianockove cesto to vyzera,moze byt vyborna
denyany
Asi urobím už dnes, alebo zajtra. Potom dám vedieť, ako to dopadlo. Pekný deň všetkým!:-)
valeri
Láka ma ho urobiť, ale nie je ťažký - hutný ?
martamm
Kika, pripomína mi to chuťovo vianočku, veru hneď dávam do pekárničky, zajtra prídu vnúčatá, iste si pochutnajú :)
kika23
@martamm áno je to niečo podobné ako slovenská vianočka, ale má to inú chuť hlavne kôli tej pomarančovej kôre. Daj vedieť či chutilo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia