Tekvicový prívarok s morčacími kúskami na paprike
V tomto teple sa žiada niečo málo sýte. Dnes som urobila tekvicový prívarok s morčacími kúskami a...
Ježky
... veľmi chutní a milí pichliači ...
Pórovo - syrová polievka
Táto polievka je výborná, zasýti netreba si už dávať druhý chod, aspoň u nás tak funguje, vyskúšajte....
Škoricové hviezdy
Málokto vie že škorica je aj liečiva , je dobrá na trávenie a na zohriatie, ...
Punčové gule so židovskými čerešňami alebo podľa Francúzov Love in a cage
Physalis, alebo židovská čerešňa je exotické ovocie, ktoré má priaznivé zdravotné účinky. Zložky tohto...
Krupicový koláč
Recept je ľahký, každý si ho môže upraviť podľa svojej chuti:-) Ja si ho pamätám zo školskej...
Karamelová panna cotta s čokoládou
V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým...
Pečeň pokaždé jinak
Po dlhej dobe som si spomenul na pečienku. Mám ju rád akúkoľvek, na akýkoľvek spôsob. A...
Veľkonočná šunka v coca-cole
Ak je šunka veľmi slaná, môže sa najprv umyť. Ak nie, dáme ju do...
Polievka šampiňónová s červenou kapustou
Túto polievku mám veľmi rád a je bez massa, ako by povedal jeden príbuzný.
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Cviklový šalát
Vždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som...
Španielske kura
Toto jedlo varieva moj bývalý, poskytol mi recept. Keď varí, vždy mi ponúkne a...
Orechová torta z jedného vajíčka
Kúpila som si silikónovú formu na tortu. Mám teflónovú z Metra, no z nej sa...
Ražný kváskový chlebík
Výborný recept od Maškrtnice, jediná zmena, dávam kysnúť na noc do chladničky a tiež časy...
Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.
Jahodovo-malinový kysnutý koláč
Včera som rozmrazovala chladničku . Zistila som , že mám ešte pomerne veľa mrazeného ovocia...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Čokoladový láva-koláč s ovocnou polevou
Najprv si uvarime ovocnu polevu:Ovocie dame do hrnca zalejeme polovicou vody, pridame cukor a chvilu povaríme. Ked...
Ghee, alebo ako si vyrobiť základné suroviny indickej kuchyne.
Na varenie po „indicky“ nám treba naozaj viac korenín ako sme zvyknutí používať. Nestačí len soľ,...
Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...
Kokosová roláda
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do pevnej bielej peny. Postupne zašľaháme rozpustený tuk a postupne...
Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...
Svieži ríbezľový koláč
Múku preosejeme, pridáme pudingový prášok, tuk a so smotanou, do ktorej sme pridali soľ, spracujeme cesto....
Kuracie prsia na mrkve
Vykostené kuracie prsia zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme a prudko opražíme v rozohriatom oleji z...
Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami
Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte...
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...
Šalgovský trdelník
Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....