Medovníky zdobené marcipánom

danja301 - fotkadanja301, 1. apríla 2016
Medovníky zdobené marcipánom
Foto: danja301

Po Veľkej noci ,ubehol už nejaký deň, ale medovníky možno piecť a zdobiť v ktoromkoľvek období roka. Ja nemám šikovné ruky a Zobraziť celý popisPo Veľkej noci ,ubehol už nejaký deň, ale medovníky možno piecť a zdobiť v ktoromkoľvek období roka. Ja nemám šikovné ruky a neviem vyzdobiť medovníky tzv. madeirovou čipkou a tak volím menej náročnú ,ale tiež efektnú variantu.Zdobím ich marcipánom.

180 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
125 g
125 g
2 ks
1 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
500 g




Postup

  1. 1

    Vajcia , med a cukor vymiešame varechou , alebo mixérom . Pridáme maslo a šľaháme na jemnú hmotu.

  2. 2

    Do tejto hmoty pridávame jemne preosiatu múku , sódu bikarbónu a perníkové korenie a kakao.

  3. 3

    Cesto dobre vymiesime. Malo by s nám odlepovať od okrajov misky . Ak sa veľmi lepí,môžeme ešte pridať trochu múky a miesiť kým nie je cesto úplne kompaktné.

  4. 4

    Dáme ho odpočívať do chladničky na 30 minút. Ak si chcete prácu rozdeliť , kľudne ho nechajte odpočívať v chladničke do nasledujúceho dňa a pečte neskôr.

  5. 5

    Rozváľkajte cesto ,povykrajujte medovníčky a pečte ich v predhriatej rúre na 180 st. asi 8- 10 minút.

  6. 6

    Po upečení ich nechajte odstáť do nasledujúceho dňa , alebo aj viac dní.

  7. 7

    Zdobenie prebieha s marcipánovou hmotou ,ktorú možno kúpiť v cukrárenských potrebách a a slúži na tvarovanie kvietkov . Je mäkšia a ľahšie sa tvaruje . Zafarbíte si ju podľa vlastného priania gelovou farbou,mne stačili 3 kvapky ,aby som dosiahla odtieň nebovo plavej.

  8. 8

    Rozvaľkáme zafarbený marcipán a vykrajujeme tvary podľa vlastnej fantázie a lepíme cukrovou vodou na perníky. Aby sa nám lepšie vykrajovalo, posypeme marcipanovú hmotu Solamylom a hmota sa nám nebude lepiť.

  9. 9

    Ja som tieto moje medovníkové vajíčka pripravila pre kúpačov namiesto kúpených čokoládových. Takýmto istým postupom zdobím aj medovíky vianočné. Dúfam, že sa Vám môj nápad páči a inšpiruje vás.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá tvořivost, dobrý nápad! Díky za recept i návod na zdobení. Jemnost tvého zdobení je úžasná! Jsi šikulka a hlava otevřená!
kukulienka71
Sú prekrásne, aj tak máš šikovné ruky;-) a tie kvetinky si tiež vykrajovala, či sú hotové kúpené? jemné a farebne naozaj vkusné "vajíčka":-)
danja301
@kukulienka71 ,tie kvetinky som vykrajovala a postupne lepila tak isto ako aj vnútro margarétiek:)
@Haji ,dakujem za pochvalu:) ,mojim snom je klasicke cipkovane ,madeirove zdobenie,ale na to nemam ,tak to kompenzujem aspon takto....:)
zolik
velmi pekne a pekne naaranzovane. sikovna a trpezliva si.
jozka2
veeelmi pracne,ale krasne.K tomu si musi clovek proste sadnut a v klude to tvorit.Stoji za vyskusanie.5*****
soniatko
5stars :) krasna praca a kreativny napad velmi ocenujem... ale ako skusena medovnikarka musim povedat ze ak zvladas toto ani cipka nebude pre teba nerealna :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia