Foto: hladky
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo luto vyvaru :)
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
urobime si nalev aspon 5h pred varenim: Soľ, korenie, olivovy olej, citron. Zalejeme krevety. Na panvicu dame olivovy olej a opražíme cesnak. Vložíme krevety a opekáme prudko cca 10 min. podlievame vínom, pokvapkáme citrónom. Ked krevety zmenia farbu, vyberieme na tanier a do vývaru dáme kúsok masla, pretlaku, smotanu, horčice a petr. vňate.
-
2
Pridame troska vinka. Zamiešame a cez sitko si urobíme omáčku.
-
3
Omacku davame zvlast. Moze byt aj troska chilli v omacke.
Diskusia k receptu