Foto: nickaa
Tento koláčik je jeden z mojich obľúbených nielen preto, že výborne chutí, ale je aj krásny a môžem sa s ním vyhrať, vyzdobiť. Keď Zobraziť celý popisTento koláčik je jeden z mojich obľúbených nielen preto, že výborne chutí, ale je aj krásny a môžem sa s ním vyhrať, vyzdobiť. Keď prídu hostia, na stole vyzerá úžasne.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ak sú vajíčka príliš veľké, použijeme radšej len 4 a celé si ich vymiešame s práškovým cukrom. Miešame ručne a nie mixérom, aby cesto veľmi nenapučalo a dalo sa zrolovať.
- 2
Postupne do cesta primiešavame múku a prášok do pečiva a miešame kým nebude cesto jemné a hladké.
- 3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piect do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 10-15 minút, nie viac, aby sa veľmi prepečené cesto potom nelámalo. Upečené cesto zrolujeme ešte teplé aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- 4
Zatiaľ čo nám cesto chladne si môžeme pripraviť plnku. V miske si zmiešame tvaroh, jogurt, cukor vanilkový aj práškový a miešame dohladka. Smetafix a džem primiešame neskôr.
- 5
Keď máme roládu vychladenú, opatrne ju rozprestrieme a potrieme džemom podľa chuti. Ja som použila najlepší džem na svete, egrešový od babky. Roládu opäť zrolujeme a nakrájame na 1,5 - 2 cm plátky.
- 6
Pripravíme si misku s priemerom cca 21 cm s pekným gulatým tvarom. Túto misku som si vystlala streč fóliou, aby sa mi z nej Šarlota pekne vyklopila. Celé vnútro misky vyukladáme nakrájanými plátkami rolády.
- 7
Plnku si dokončíme tak, že primiešame smetafix asi 2balíčky a poriadne premiešavame. Pridáme ešte dve lyžice džemu ale premiešame už len zľahla aby nám vznikol tzv. mramorový efekt. Polovicu plnky vylejeme do misky, na to poukladáme jahody, maliny alebo iné ovocie a zalejeme zvyšnou plnkou. Môžeme aj nemusíme použiť ovocie. Koláčik necháme odpočívať v chladničke asi tri hodiny a potom vyklopíme a dozdobíme podľa našej fantázie.
- 8
Tu je aj narodeninová verzia poliata čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu