Foto: ptrepospapatu
Mrvenička je polievka, ktorú ovláda snáď každá gazdinká ale každá ju ,vo svojom kráľovstve, varí po svojom – čiže,čo domácnosť,to iný,jedinečný, recept.Ale určite je Zobraziť celý popisMrvenička je polievka, ktorú ovláda snáď každá gazdinká ale každá ju ,vo svojom kráľovstve, varí po svojom – čiže,čo domácnosť,to iný,jedinečný, recept.Ale určite je každá výborná.Tak pridávam aj ja,tú moju a ,snáď vás bude aspoň trošku inšpirovať.Fotil ju môj drahý a tak sa mu fotky zapáčili,že sa rozhodol,že ich uverejní všetky,takže vznikol zaujímavý recept pre začiatočníkov...Tu je,nech sa páči.!!!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V prvom rade som si nakrájala šampiňóny a očistila zemiaky.
-
2
Z oleja a hladkej múky som urobila zápražku,
-
3
do ktorej som pridala červenú mletú papriku,krátko popražila,
-
4
podliala studenou vodou,osolila a keď mi to zhustlo,tak som tam pridala šampiňóny a pomaličky varila.
-
5
Keď mi polievka začala vrieť,tak som tam pridala nadrobno nakrájané zemiaky aj s vodou,
-
6
potom som tam pridala celú rascu,
-
7
zaliala horúcou vodou,
-
8
okorenila,
-
9
pridala za polievkovú lyžicu tmavej sójovej omáčky a varila.
-
10
Keď boli zemiaky polouvarené,tak som tam sypla domácu mrveničku,ktorá mo ostala z minulej bryndzovej polievky
-
11
A pomaličky varila až do zmäknutia.
-
12
Keď sa polievka dovarila,tak som ju stiahla z ohňa(plynu?) a pridala som tam za hrsť podrvenej majoránky,aby pekne voňala – polievka jedna!!!
-
13
Podávam v klasických hlinených mištičkách(zaujímavá fotočka – hoci je to polievka z jedného hrnca,tak svetlo v kuchyni sa s ňou pohralo tak,že to vyzerá,akokeby tam boli polievky 3 či 4!Ale verte,že je to tá istá,z toho istého hrnca!!!) Dobrú chuť vám!!!!
-
14
A dievčatám veľmi chutila!!!
ale polievocka vypada chutna
som rada, že sa vám táto úplne jednoduchá a pritom úžasná polievka páči. a vidím, že aj náš skvelý hrniec zožal obdiv. je to hrniec, do ktorého sa môj drahý ( pacún110 ) zaľúbil a spolu sme si ho kúpili v predajni Tes...oma v Radvani, kde bol kedysi Tuzex... Jedlá z neho chutí úplne inak..