Foto: iva63
Recept veľmi jednoduchý.Klasické nie však veľmi sladké brioškové cesto som naplnila grankom a upiekla som plnené briošky v tortovej forme. Keď už dnes máme Zobraziť celý popisRecept veľmi jednoduchý.Klasické nie však veľmi sladké brioškové cesto som naplnila grankom a upiekla som plnené briošky v tortovej forme. Keď už dnes máme ten magický dátum "piatok 13teho" padla mi vhod práve forma v tvare podkovy. Už dávno som túto tortovú formu nepoužila! A tak vznikli "grankáčiky v podkovičke pre šťastie"-:)))
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút
-
2
vykysnuté cesto dáme na dosku
-
3
rozdelíme cesto na 50g kúsky
-
4
z uvedeného množstva surovín som mala 12 kusov
-
5
každý bochník ešte raz dôkladne premiesime
-
6
vyvaľkáme do obdĺžnika
-
7
pridáme granko, kryštálový cukor
-
8
polejeme roztopeným maslom
-
9
stočíme po dĺžke
-
10
ukladáme do formy...formu potrieme maslom, olejom alebo použijeme papier na pečenie
-
11
pomocou nožníc trikrát nastrihneme každý bochník
-
12
potrieme rozšľahaným žĺtkom
-
13
prikryjeme ľanovou utierkou a necháme kysnúť tak dlho pokým nie je rúra na pečenie teplá
-
14
pečieme na 180 stupňov 25 minút..doba je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
-
15
upečené ihneď natrieme z vrchu roztopeným maslom a necháme vo forme vychladnúť
-
16
koláčiky chutia ako briošky...samozrejme, že sa dá použiť aj iná náplň ako napríklad nutela, lekvár, mak atď..taktiež môžu byť briošky úplne prázdne, čisté...tiež chutia výborne
-
17
prajem dobrú chuť!
-
18
-:)
Recept som urobila podla Vas, len namiesto tych 3 zltok som dala do cesta 2 cele vajicka a tiez som to potierala celym vajickom (mala som v chladnicke iba 3 vajicka, zajtra sa ide na nakup az).
Dakujem este raz a prajem krasne pecenie