
Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Pestrofarebná ovocná kytica
Je to ideálny letný darček, ktorý chutí, osvieži a ešte je aj pekný a zdravý....

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Ako uskladniť poškodené jablká
Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu
Kúpené pizzové cesto môžete použiť aj na sladký koláč....

Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....

Šmakovná nátierka 1. máju
Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce...

Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...

Čerstvé huby s parenou knedľou
Kedze, stale nieco sa zvysi z predosleho dna, tak ako mne parena knedla, pripravila...

Pralinky z domáceho marcipánu plnené kakaovým krémom
Neodolateľné kúsky z domáceho marcipánu plného mandlí.

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Polievka s hríbovým prachom – Zelenoštvrtková
. a mohla ba sa nazývať aj vegetariánska. Už som sa Vám bol „vyspovedal“ zo...

Rýchly energeťák
Tento nápoj je pre tých, ktorí potrebujú fungovať 24 hodín nonstop. Mám ho už dávno...