Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 30. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky, pomaranč olúpeme a nakrájame na kocky. Mleté mäso, soľ, korenie, postrúhaný syr, vajce, petržlenovú vňať a cesnak vymiešame v nádobe a z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke z kukuričných lupienkov a budeme ich potom vyprážať.
- 2
Pesto: Rukolu, mandle, olej, med, limetkovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie rozmixujeme v mixéri, dochutíme podľa potreby soľou a použijeme na ochutenie šalátu.
- 3
Cesnaková striedka: Striedku z bieleho chleba natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a nasekaným zázvorom a nasekanými 4 strúčikmi cesnaku, poriadne premiešame a zapekáme v rúre pri teplote 195 °C, kým sa nezačnú končeky chleba farbiť nahnedo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu