Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 30. augusta 2016
Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky, pomaranč olúpeme a nakrájame na kocky. Mleté mäso, soľ, korenie, postrúhaný syr, vajce, petržlenovú vňať a cesnak vymiešame v nádobe a z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke z kukuričných lupienkov a budeme ich potom vyprážať.

  2. 2

    Pesto: Rukolu, mandle, olej, med, limetkovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie rozmixujeme v mixéri, dochutíme podľa potreby soľou a použijeme na ochutenie šalátu.

  3. 3

    Cesnaková striedka: Striedku z bieleho chleba natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a nasekaným zázvorom a nasekanými 4 strúčikmi cesnaku, poriadne premiešame a zapekáme v rúre pri teplote 195 °C, kým sa nezačnú končeky chleba farbiť nahnedo.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: