Šalát z kačaciny a rukoly fotorecept
Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 3. júla 2014
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 3. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou dole na miernom plameni.- 2
Keď je koža chrumkavá, prsia otočíme a pomaly dogrilujeme. Po ugrilovaní ich necháme päť minút postáť.- 3
Rukolu s malinami ochutíme octom a olejom, obložíme plátkami kačacích pŕs a dozdobíme hoblinami parmezánu.- 4
Vareškov tip: Mäso po grilovaní nekrájame hneď, necháme ho dostatočne dlho odpočinúť, aby zostalo vnútri šťavnaté. Dresingom šalát polievame až tesne pred podávaním, pridávame ho len toľko, aby v ňom ,,neplával“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****