Šalát z kačaciny a rukoly fotorecept

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 3. júla 2014
Šalát z kačaciny a rukoly (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
200 g
80 g




Postup

  1. 1



    Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou dole na miernom plameni.

  2. 2



    Keď je koža chrumkavá, prsia otočíme a pomaly dogrilujeme. Po ugrilovaní ich necháme päť minút postáť.

  3. 3



    Rukolu s malinami ochutíme octom a olejom, obložíme plátkami kačacích pŕs a dozdobíme hoblinami parmezánu.

  4. 4

    Vareškov tip: Mäso po grilovaní nekrájame hneď, necháme ho dostatočne dlho odpočinúť, aby zostalo vnútri šťavnaté. Dresingom šalát polievame až tesne pred podávaním, pridávame ho len toľko, aby v ňom ,,neplával“.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia