Kvetinkovská bábovka šup-šup

dublinka - bez fotkydublinka, 13. marca 2010

Šup-šup preto, lebo ju pripravíme veľmi rýchlo--- asi za tri minúty . Pravdaže - pečie sa dlhšie :) No Zobraziť celý popisŠup-šup preto, lebo ju pripravíme veľmi rýchlo--- asi za tri minúty . Pravdaže - pečie sa dlhšie :) No a prečo Kvetinkovská? Lebo ju najčastejšie pečiem v mojej dedinke "Kvetinkovo"

3 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 téglik
2 šálky
1 šálka
3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    všetko zmiešame, nalejeme do vymaslovanej, múkou vysypanej formy a upečieme.

  2. 2

    Po vychladnutí vyklopíme,kto chce, môže pocukrovať, alebo poliať čokoládovou polevou.

  3. 3

    Už som ju robila aj s pomarančami namiesto citrónov - tiež bola dobrá :)

Diskusia k receptu

haninka
Mňa fascinujú tieto írečité názvy. Pridám a vyskúšam.Vďaka. A ešte by som rada vedieť, kde leží tá dedinka s takým prekrásnym menom?
zdezda

Moja rodina miluje bábovky, určite si ju dnes upečieme, dík :) P.S.nie je nič, nad hrnčekovú kuchárku
olinka12
Kvôli vareche som si v piatok kúpila novú tlačiareň moja stará už vypovedala službu toľko receptov som si už vytlačila.A tento tam bude tiež.
torticka
Chcem sa opýtať, vymiešať žĺtky s cukrom zvlášť, alebo všetko dokopy?
Ináč, pridávam si ju do kk. Ja si potom všetky recepty ukladám na CD (pomocou môjho muža), lebo sa nám už raz počítač pokazil a moje recepty boli fuč.
zofia5
Som tu skoro nova Ahojte --- mam tiež už vela receptov niečo v PC ničo nalepene v zošite ,ale hladam neaky spôsob ako to dat všetko do poriadku aby som mala v tom aj lepši prehlad, Ako to riešite vy...nemate na to neaky system....?
dublinka
@torticka : ja sa s miešaním nijako zvlášť nepárem, pomiešam všetko dokopy, a je to :) Ale nabudúce vyskúšam aj vymiešanie zvlášť, uvidíme rozdiel...
@haninka : Kvetinkovo je moja zdrobnelina mena našej dedinky : oficiálne sa volá Kvetoslavov, leží cca 18 km od Bratislavy smerom na D.Stredu. A vedľa nás sú susedné dediny : Hviezdoslavov a Miloslavov :) Ale naozaj!!
cinkla
Paci sa mi tiez -en tie "salky " - maju byt 2oo ml ?
dublinka
tie "šálky" sú vlastne hrnčeky - také tie klasické. Tuším niečo vyše dvoch deci, neviem presne :)
1956
zofia,ja sa snažím ukladať recepty v počítači. Urobila som si novú záložku recepty a dala na plochu,takže to mám stále po ruke.Keď to dávam na papier, tak vždy to niekam "zapatroším" a keď recept potrebujem, tak ho nemôžem nájsť a mám strašne veľa papieru čo zaberá veľa miesta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia