
Domáce žemle (pletenky)
Všade kam sa pozriem, skoro každý pripravuje domáce pečivo. Či už sú...

Jablkovo-rebarborový lekvár
Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, ...

Oprážané cestoviny s cukinou
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako...

Ohrievač srdca
Tento receptík som našla v jednej Praktickej žene z r. 1999, vonku je sychravo ...

Pekáčik so slaninkou a kyslou kapustou
Táto chuť pekáčika dostane každého... ochutnajte a budete ho robiť zas .

Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...

Jemné croissanty
Croissanty z jemného cesta plnené ovocnou zmesou od Hamé. S použitím ovocnej zmesi s termostabilnými vlastnosťami...

Klobáskové koláčiky
Zamiesime cesto, necháme ho dve hodiny zabalené postáť. Potom rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska a hviezdičky. Jedno koliesko natrieme...

Pôvabnice fialové s olomouckým syrčekom
Huby udusíme na slanine a spolu so syrčekmi zomelieme. Primiešame maslo a oliv. olej Natierame na hrianky...

Paradajkový koláč s rukolou
Mám ho z knižky zameranej na vegetariánske jedlá. Keď som recept zbadala, hneď som vedela,...

Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...

Pečená cibuľa s hubovo–mäsovou plnkou
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode, vyberieme, vršky odkrojíme a vnútro opatrne...

Misa pre šibačov
Suroviny si pripravíme a nakrájame. Už v hlave musíme mať predstavu čo ideme urobiť a začneme...

Marcipánové Mila guľky s višňou
Recept je tu z Varechy, postup som dodražala ako uvádzajú autorky predo mnou, len som...

Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...

Kokosová roláda
Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky vyšlaháme s cukorm do peny. Primiešame k nim olej, ...

Kivi-broskyňové rezy so šľahačkou
Jednoduchý, ľahký ako páper, zákusok so zaváranými broskyňami a čerstvými kivi zdobený šľahačkou.

Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

Guľky s Amarettom bez múky a cukru
Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.

Jahodový džem s čokoládou
Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...

Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...

Tofu nátierka s kápiou
... alebo ako moja ratolesť prvý krát zjedla tofu :) ... inšpirácia je z knižky od MUDr....

Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

Domáce ravioly so špenátom a syrom
Do hrubej múky zapracujeme vajíčko, olivový olej a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v...