Torta pre čertov

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 3. augusta 2014

Tuto tortu som robila davnejsie no mala som foto tak ju idem pridat pre inspiraciu Vam zienky co mate doma certa tak ako ja Zobraziť celý popisTuto tortu som robila davnejsie no mala som foto tak ju idem pridat pre inspiraciu Vam zienky co mate doma certa tak ako ja :)

Suroviny

Na korpus:
5 ks
140 g
5 PL
160 g
1 ks
4 PL
1 ČL
1 PL
plnka:
4 ks
6 ks
14 PL
2 PL
2 bal.
3 ks (maslo)
100 g
6 PL
na prípravu rohov a chvostu:
2 bal.
65 g
1 bal.
65 g
1 kl
1,5 pl
1 pl kopcom
1 pl zarovnaná
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Ako prve si urobime korpus: oddelime si zltka od bielkov. Do zltok si pridame olej, pr. cukor, vanilkovy cukor a miesame rucnym mixerom pomedzi miesanie pridavame horucu vodu. Miesame az nam zltka pekne zbeleju a mame to pekne nadychane asi tak priblizne 5-7 minut. Muku si zamiesame s pr. do peciva. Do bielok si dame sol stipku a vyslahame si tuhy sneh. Rucne si zamiesame do zltkovej hmoty muku a na koniec opatrne sneh z bielkov. Teraz si troska odoberieme do mensej misticky a tam zamiesame opatrne kakao 1 pl zarovnana. Pripravime si tortovu formu srdce ktore mame vymazanu olejom a vysypanu mukou. Prvo vlejeme do formy biele cesto a potom si vlejeme do troch bodov kakaove zoberieme si vidlicku a tam kde sme si naliali kakaove cesto troska si to premiesame vidlickou aby nam vzniklo cik cak cesto :)

    Torta pre čertov - obrázok 1
  2. 2

    Formu s cestom si dame do predhriatej rury nechame ho 15 minut piect na najvacsom ohni aby sa nam cesto nadvyhlo a potom stiahneme ohen asi tak do tristvrte (ospravedlnujem sa ze nepisem na kolko stupnou no ja mam plynovu ruru) a nechame pomalicky piect asi tak hodinu potom si zistime ci uz mame cesto upecene prstom jemne stlacime na vrch cesta ak sa nam cesto vrati naspat tak je cesto upecene no uistime sa pichnutim spajdle do cesta vyberieme ju a ak na nej nemame cesto korpus mame upeceny. Vyberieme si ho z rury nechame troska vychladnut a vyklopime si ho na dosku a nechame poriadne vychladnut. Potom si ho prerezeme na tri casti a pokvapkame si ho sirupom ja si robim s rumom a to 1 dcl vody a 2 pl kr. cukor si dame prevarit az sa nam rozpusti cukor odstavime a dame 1,5 kl rumu ak to budu papkat deti tak miesto rumu dame bud 2 kl vanil. cukru alebo troska rumovu aromu.

    Torta pre čertov - obrázok 2
  3. 3

    Urobime si plnku: Nad parou si vaslahame v dvoch miskach (v dvoch lebo to jednak budeme mat skor a v druhom rade lebo jedna plnka bude vanilkova a druha cokoladova) to v jednej miske 2 zltka, 3 cele vajcia, 1 vanilkovy cukor, 1 pl med a 7 pl krystalovy cukor a to iste mnozstvo aj do druhej misky. Za obcasneho miesania to slahame nad parou az nam vznikne hustejsia masa nemam to presne odmerane kolko no asi tak po hodine by to uz malo mat hustejsiu konzistenciu hlavne ked to chvilku nebudeme miesat a ked to potom premiesame a na spodku nam nebude ostavat taka riedka zltkova cast tak to mame hotove. Jednu odstavime z ohna a domtej druhej este nad parou nalameme cokoladu a miesame pokial sa nam rozpusti vsetka cokolada a potom odstavime z ohna a nechame obidve v poriadne vychladnut. Pripravime si heru (maslo) s cukrom do jednej misky si vymiesame 1 heru s 2 pl pr. cukru a v druhej miske si vymiesame 2 ks hera (maslo) 4 pl pr. cukru ono cukru si mozete dat podla seba kto ma ako rad menej alebo viac sladke. Ked mame heru poriadne vyslahanu s cukrom do tej s 1 herou si zaslahame vychladnutu cokoladovu zmes (z cokoladovej si troska odlozime bokom na zdobenie) a do tej s 2 ks herou zase vanilkovu vychladnutu zmes a poriadne vyslahame a plnku mame hotovu. Naplnime si korpus na spodny plat si natrieme cokoladovu plnku nato dame druhi plat nan natrieme vanilkovu plnku. Na treti plat cesta od spodku natrieme lekvarom a lekvarovou castou ho polozime na vanilkovu plnku. Celu tortu si natrieme dokladne vanilkovou plnkou a vrch si posypeme kokosom, dame si tortu do chladnicky pokial si urobime chvost a rohy. Vsetky suroviny na pripravu rohov a chvostu si zmiesame v miske zmes by mala byt taka aby sa nam z nej dalo lahko tvarovat. Vytvarujeme si rohy dva, rucne na doske si vysulame chvost a koniec chvosta srdiecko si vykrojime formickou v tvare srdca a to z troskou naneseneho cesta na doske, potom si kazdu cast dva krat namocime (raz nechame zatvrdnut a potom este raz) v rozpustenej varovej cokolade s cerou a nechame zatvrdnut. Tortu si vyberieme s chladnicky dame si ju na tacku a dozdobime na jednu stranu torty si vytvorime zdobicom na plnku srdiecka. Hore na vrch torty si umiestnime rohy na ktore id spodku dame troska plnky aby nam drzali pevne, od boku torty si pripevnime prvo vysulanu cast chvostu a na koniec pripevnime koniec chvosta srdiecko a mame hotovo. Je to vela pisania no vobec to nie je zlozite toto zvladnu aj zacinajuce gazdinky :)

    Torta pre čertov - obrázok 3
  4. 4

    Dufam ze som napisala v postupe vsetko tak ako ma byt no ak som nieco zabudla alebo niecomu nebudete rozumiet tak ma upozornite a ja to rada vysvetlim :) Ak ja daka chyba v texte prepacte no pisem z tabletu tak sa tam ten nejaky preklep sem tam pritrafi :)

Diskusia k receptu

cabatko
Dnes sompodla Vášho receptu robila pre dcérku k zajtrajším narodeninám chladi sa len az,teraz kukam že v popise sú v plné dva bielky v postupe žĺtky ja som dala žĺtky len teraz som v pomykove že ako je to správne... A mne sa na ten kokos nedalo tak pekne ozdobit :-( ale na to ze je to moja druhá torta tak som spokojná :-)
cabatko
Dnes sompodla Vášho receptu robila pre dcérku k zajtrajším narodeninám chladi sa len az,teraz kukam že v popise sú v plné dva bielky v postupe žĺtky ja som dala žĺtky len teraz som v pomykove že ako je to správne... A mne sa na ten kokos nedalo tak pekne ozdobit :-( ale na to ze je to moja druhá torta tak som spokojná :-)
bambulkaaa
To ma velmi tesi ze sa moja torticka pacila a bola inspiraciou pre upecenie torty pre Vasu dcerku :) Za tie vajicka sa omluvam zle som to tam napisala v postupe na plnku je to spravne idem to hned opravit no nic by ste nepokazili ani keby ste to dali tak ako je to pisane v surovinach na plnke by ste tym nic nepokazili :) A aste k tomu zdobeniu ano na kokos sa zle dava plnka ono ja som si tie srdiecka na tortu odtlacila podla vykrajovaciek v tvare srdca a do buducna si na tom odtlacenom mieste mozete odstranit jemne ten kokos to nevadi lebo to aj tak potom zakryjete plnkou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia