Foto: zuzananoskova
Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite a hneď vyskúšať. Vybrala som sa kúpiť kvetináče, potrebné Zobraziť celý popisKeď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite a hneď vyskúšať. Vybrala som sa kúpiť kvetináče, potrebné ingrediencie a začala som. Akýkoľvek chlieb upečený doma - v rúre mi okamžite signalizuje teplo, vôňu, pocit domova, lásku. Vyskúšajte..., budete potrebovať:
Suroviny
1 ks |
|
50 g |
|
0,2 l |
|
na kvások |
|
2 ks |
|
500 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
1 strúčik |
|
2 ks menšie |
|
|
|
alebo slnečnicové |
|
|
Postup
-
1
1 čerstvé droždie, 50g masla, 0,2l mlieka, cukor na kvások, 2 vajcia, 500g hladkej múky...
-
2
1/2ČL feniklu, 1ČL rozmarínu, 4PL kôpru, strúčik cesnaku, 2 menšie červené cibule, muškátový oriešok, tekvicové alebo slnečnicové semienka, soľ,...
-
3
Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Na masle opražíme cesnak, cibuľu. Do múky pridáme kvások, vajcia, soľ, bylinky a maslo-cesnak-cibuľu. Vymiesime cesto a necháme kysnúť 20 minút. Potom ho rozdelíme na polovicu a dáme do maslom vymastených kvetináčov kysnúť ešte 15 minút.
-
4
Potrieme vodou, posypeme semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° 30 minút.
-
5
Po upečení necháme ešte chvíľu vo vypnutej rúre, vyberieme a z kvetináčov chlieb "vyklopíme", keď vychladne (nikdy nečakám kým vychladne, proste neodolám ;-) ).
kvetináče treba určite namáčať tak ako rímsky hrniec... ak ich nenamočíte riskujete, že vám prasknú... a nesmú sa umývať v čistiacich prostriedkoch, len v čistej vode...
varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-z-kvetinaca-fotorecept/2...
@zuzananoskov á tvoje chlebíky sú parádne a určite aj chutné... čo sa týka droždia ja som kedysi tiež dávala na 500g múky celú kocku droždia, teraz ale dávam len polovicu a úplne to stačí....