Foto: tinca
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s rôznymi obmenami. Dnes boli s baklažánom a zeleninou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 ks menšia |
|
2-3 stonky |
|
kúsok |
|
1/3 ks |
|
2 strúčky |
|
po 3 ks (červené-žlté) |
|
2 pl |
|
2 pl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1-2 čl |
|
1 čl |
|
|
|
(koriander,petržlen,pažítka) |
|
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny, koreniny a dochucovadlá. Baklažán umyjeme, pokrájame na kocky,tiež zázvor a stonkový zeler, mrkvu na hrubšom strúhadle, cesnak a chilli papričky na drobno a rajčinky na štvoro.
-
2
Pripravíme si ázijské rezance chow-mein podľa návodu. Nakoľko sú instantné, namočíme ich na 4 minúty do horúcej osolenej vody, kde pridáme trošku oleja. Rezance kupujem v Lídli, keď je ázijský týždeň.
-
3
Vo wok panvici zohrejeme olej, pridáme zázvor, cesnak, chilli papričku, mrkvu, stonkový zeler a potom baklažán. Pridáme kari korenie, mletú rascu cukor a zeleninu, restujeme tak na skus.Nakoniec pridáme cherri rajčiny, ktoré už dlho nerobíme. Zmes osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Celkom nakoniec pridáme rezance, ktoré krátko opražíme za občasného prehodenia so zeleninou. Pridáme čerstvú vňaťku, najlepšie sa hodí koriander alebo petržlen. Ja som nemala koriander, tak som dala pažítku.
-
5
Želám dobrú chuť!
Diskusia k receptu