Baklažánové chow mein fotorecept

tinca - fotkatinca, 7. júna 2014
Baklažánové chow mein (fotorecept)
Foto: tinca

Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s rôznymi obmenami. Dnes boli s baklažánom a zeleninou.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
1 ks stredne veľký
1 ks menšia
2-3 stonky
 kúsok
1/3 ks
2 strúčky
po 3 ks (červené-žlté)
2 pl
2 pl
1/2 čl
1/2 čl
1-2 čl
1 čl
 (koriander,petržlen,pažítka)




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny, koreniny a dochucovadlá. Baklažán umyjeme, pokrájame na kocky,tiež zázvor a stonkový zeler, mrkvu na hrubšom strúhadle, cesnak a chilli papričky na drobno a rajčinky na štvoro.

    Baklažánové chow mein (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si ázijské rezance chow-mein podľa návodu. Nakoľko sú instantné, namočíme ich na 4 minúty do horúcej osolenej vody, kde pridáme trošku oleja. Rezance kupujem v Lídli, keď je ázijský týždeň.

    Baklažánové chow mein (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo wok panvici zohrejeme olej, pridáme zázvor, cesnak, chilli papričku, mrkvu, stonkový zeler a potom baklažán. Pridáme kari korenie, mletú rascu cukor a zeleninu, restujeme tak na skus.Nakoniec pridáme cherri rajčiny, ktoré už dlho nerobíme. Zmes osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.

    Baklažánové chow mein (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celkom nakoniec pridáme rezance, ktoré krátko opražíme za občasného prehodenia so zeleninou. Pridáme čerstvú vňaťku, najlepšie sa hodí koriander alebo petržlen. Ja som nemala koriander, tak som dala pažítku.

    Baklažánové chow mein (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Želám dobrú chuť!

    Baklažánové chow mein (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

madelane
Chutné, zdravé a navyše super rýchle. Dokonalé jedlo !!!
edith
vyhladla som pri pohľade na tento recept :-)
tiginko
vyskúšané s ryžovými rezancami, je to vynikajúce ľahké a voňavé jedlo. Nedala som akurát žlté paradajky, ale zato papričky naviac :-)Ďakujem za výborný recept @tinca


praznula1963
Ahoj, skús tie rezance samostatne - nie surové!!!!!!!!!!!- opražiť na panvici na slzičke oleja. Teda zapiecť, aby som bola presná. A zeleninku podať ako omáčku na vrch! To len je bašta!!!!!!! Ináč super recept, robím často. Taký recept čo dom dal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia