Snehuliaci plnení zmrzlinou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 4. decembra 2011
Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept)
Foto: alexdidi

S týmto dezertom sa treba trochu pohrať,ale svojich hostí ním určite očaríte nie len vzhľadom,ale i chuťou.Veď kombinácia chuti ľahučkého bezé a zmrzliny je nádherná a nezabudnuteľná.Hodí sa na slávnostné príležitosti zvlášť v zime a práve Vianoce sú tou najvhodnejšou príležitosťou.

6
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

3ks(105g)
105 g
105 g preosiaty
10 g
štipka
Náplň:
Doplnky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky necháme odstáť v chladničke 3-5 dní.Misu na šľahanie snehu opláchneme citrónovou šťavou alebo octom,aby sa odstránili zbytky nejakej mastnoty a bielky sa tak dobre vyšľahali.Bielky pred šľahaním necháme asi hodinu pri izbovej teplote.Potom už môžeme pristúpiť k šľahaniu snehu:bielky vlejeme do pripravenej misy,pridáme soľ a šľaháme.Začneme na malých obrátkach a keď sa tvorí pena obrátky zvýšime a šľaháme na najvyšších obrátkach za postupbého pridávania kryštálového cukru.Vyšľaháme tuhý sneh na ktorom sa tvoria špičky,ale dávame pozor,aby sme neprešľahali.Mne stačilo 10minút.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru predhrejeme na 100stC.Pri vyššej teplote nám snehová hmota môže popraskať a stratiť tvar. Do vyšľahaného snehu zľahka metličkou vmiešame preosiaty práškový cukor zmiešaný so škrobovou múčkou.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sneh dáme do zdobiaceho vrecúška s hladkou trubičkou a snažíme sa nastriekať snehuliakov.Tí moji mali dnes premiéru,tak nie sú veľmi pekní,ale na budúce to bude lepšie.Do "ruky" im zapichneme špáradlo,aby sme potom po upečení a jeho vybratí im tam mohli vložiť nejakú vetvičku.Pečieme resp.sušíme 2 hodiny.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď snehuliačikovia vychladnú zospodu vyberieme vnútro,aby sme ich potom mohli naplniť.Ide to veľmi ľahko a rýchlo,len ich v ruke nestláčajme,lebo sú krehkí a mohli by sme ich rozpučiť.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Snehuliaci môžu odpočívať a my pripravíme pre nich módne doplnky.Klobúky urobíme tak,že cukríky marschmallow rozrežeme na polovicu a pomocou špáradla namočíme do čokolády,ktorú sme si roztopili nad parou aj s kúskom masla.Na alobal točením vytvoríme striežku.Špáradlo opatrne vytiahneme.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Klobúky necháme stuhnúť.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kúsok marcipánu zafarbíme potravinárskou farbou,prehnetieme,urobíme šál.Módnymi doplnkami ozdobíme snehuliakov a tesne pred podávaním ich naplníme zmrzlinou akú máme radi.Môžeme servírovať napr. na Štefana ako dezert po slávnostnom vianočnom obede.

    Snehuliaci plnení zmrzlinou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
@alexidi , si neuveriteľná módna návrhárka, aj tučnejšie postavy môžu byť úžasne elegantné! hoci, ako sa vraví nezáleží tak na povrchu, ako na dobrom vnútre:) v tomto prípade je harmónia všetkého dokonalá, chutili by mi s orechovou zmrzlinou....
škoda, že k nám pánkovia nedorazia...
@alexdidi , aj ked nie som tvojim hostom...som ocarena vzhladom tvojich snehuliacikov...chut si musim vycarit iba virtualne...
Ukladam si tvoj recept ...snad sa ho niekedy odhodlam
vyskusat;-)
No - asi by mi ruky odpadli, krásni snehuliačikovia! Pekne si sa vyhrala, dobre im padnú tie klobúky, sú veľmi zlatí. Teda, aká si ty šikovná!
@alexdidi , gratulujem k výhre , Tvoj recept určite sa véééééľmi zíde,neviem čo s bielkami mám ich nazbierané ojojoój a na Tvoj sa odvážim , páči sa mi a aj ukladám.

Pridaj komentár k receptu: