Foto: dvorka
Ako stredoškoláčka som niekedy namiesto obedov do jedálne chodila s kamarátkou na palacinky, vyprážaný syr alebo sme si kúpili tresku s rohlíkom či nezabudnuteľne Zobraziť celý popisAko stredoškoláčka som niekedy namiesto obedov do jedálne chodila s kamarátkou na palacinky, vyprážaný syr alebo sme si kúpili tresku s rohlíkom či nezabudnuteľne dobrý syr Babetku, ktorý som mala najradšej. Už roky robím nátierku z jogurtu, ktorý si posolím a nechám odtiecť. Teraz som vyskúšala zmiešať jogurt s kyslým mliekom a mám dojem, že táto nátierka mi najviac pripomína moju obľúbenú Babetku.
Postup
-
1
V miske som si zmiešala jogurt a acidofilné mlieko s troškou soli. Namiesto acidofilného mlieka môže byť aj kefír. Kupujem si pollitrové kelímky jogurtu aj kyslého mlieka. Zmiešané som preliala do sitka s plátienkom a dala do chladničky na noc odtiecť. Väčšinou takéto nátierky robím večer, aby boli ráno na chlieb.
-
2
Ráno som mala krásne hustú nátierku. Zo sitka som ju preklopila do mištičky a nevedela som sa dočkať ako bude chutiť.
-
3
Natrela som si ju na bagetku, ktorú som si upiekla z pizzového cesta ktoré mi ostalo po pečení pizze.
Diskusia k receptu