Foto: sonulienka
Ideme švagrinej na "70" a je diabetička tak som jej upiekla takýto zákusok. Možno poznáte.
na 170 °C
Suroviny
4 PL |
|
5 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1/4 bal. |
|
Plnka: | |
6 bal. po 180 ml |
|
80 g |
|
2 PL |
|
30 g |
|
6 dcl |
|
3 PL |
|
|
|
20 g |
|
1 - 2 ČL |
|
Postup
-
1
Urobíme si piškótu tak ako je každá naučená. Ja som si vyšľahala bielka do tuha pridala zero potom žĺtka a na koniec múku do ktorej som rozmiešala PDP. Dala som upiecť. Ako vidíte použila som bezlepkovú múku ale dajte si každá akú používate.
- 2
Medzi tým keď sa koláč piekol som si dala napučať želatínu asi 10 minút pridala som do nej zero a 6 dcl. vody. Potom som ju zohriala /nevarila/ a rozdelila na tri časti. Keď bol koláč upečený a vychladnutý som ho potrela jahodovým dia džemom.
- 3
Vyšľahala som si 360 ml. šľahačky do tuha, pridala som 80 g. orechov a jednu tretinu vychladnutej želatíny. Dala som to stuhnúť do chladničky.
- 4
Znovu som si vyšľahala 360 ml. šľahačky do tuha a do nej pridala 2 PL kakaa a ďalšiu tretinu želatíny. Natrela na prvú stuhnutú vrstvu a znovu dala stuhnúť do chladničky.
- 5
No a ako vidíte po stuhnutí som si znovu vyšľahala poslednú šľahačku tiež 360 ml. do ktorej som pridala poslednú štvrtinu želatíny a dala stuhnúť.
- 6
Pokiaľ mi koláčik v chladničky tuhol som si rozpustila DIA horkú čokoládu do ktorej som pridala asi 2 ČL ceru a do silikónových formičiek som si naliala aby som mala na ozdobu. No a takto je to už pripravené v krabici na oslavu.
- 2
Diskusia k receptu