Mliečna ryža s kokosom a jahodami

salinka - fotkasalinka, 16. februára 2012
Mliečna ryža s kokosom a jahodami
Foto: salinka

Obľúbená pochúťka mojej dcéry.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 gr
1 l
3 PL
4 PL
1 ks
na posypanie
500 gr

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Mliečna ryža s kokosom a jahodami - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať. Mlieko prevaríme vo väčšom hrnci, vmiešame doň ryžu, vanilkový cukor, kokos a 2 PL kryštálového cukru.

    Mliečna ryža s kokosom a jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Varíme asi 20 minút za občasného miešania na najmenšom ohni, až kým nevznikne hustejšia kaša.

    Mliečna ryža s kokosom a jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Jahody prepolíme a dáme do hrnca. Posypeme ich 2 PL kryštálového cukru a zohrievame, kým sa cukor neroztopí. Ja som použila zavárané jahody a ryžu len z polovičnej dávky. Mliečnu ryžu rozdelíme do misiek a zdobíme jahodami.

    Mliečna ryža s kokosom a jahodami - obrázok 4

Diskusia k receptu

bejgi
toto môj syn miluje, lahôdka :)
maca7
ja moc ryžu na sladko nemusím, ale keďže v tvojom recepte je aj kokos..mňaaam:) a spolu s jahôdkami to môže byť dobré..určite vyskúšam
salinka
Ja tiež veľmi neobľubujem sladkú ryžu, ale táto spolu s ovocím a kokosom je chutná.
izabella929
jaj u nás by sme jedli ryžu v mlieku s ryžou v mlieku...)))veľmi ju máme radi....krásna je :-))
nadia56
@Salinka , s kokosom som este ryzu nerobila, vyskusam podla teba, ryzovu kasu mame radi, na jej pripravu pouzivam pekarnicku, program dzem-marmelada, vdaka za inspiraciu:-)
varechaa
varím ju podobne, iba keď je už skoro uvarená pridám šľahačkovú smotanu a potom to chutí ako kupovaná ryža v mlieku :-) trochu kalorické, ale aké dobré :-)
zrka
Ja tiež milujem mliečnu ryžu, odkedy som ju jedávala v Bardejovských kúpeľoch ako dieťa liečené na celiakiu. Veľa mlieka mi nerobí moc dobre, ale za tie roky som zistila, že najlepšia mliečny ryža je keď nie je príliš hustá. Takže ja ju najprv normállne uvarím vo veľa vode a potom tam dolejem mlieko odoka. Je super, mliečna chuť a nie je to ako betón. Takú robievali v kúpeľoch.
sneica
tutu dobrotu ja som este nikdy neskusala ...nejako mi nesedi ryza na sladko ale pri tomto receptiku som si povedala ze vyskusam...:)
salinka
Vyskusaj a posypat si ju mozes skoricou, alebo kakaom.
zinnajdha
toto u nás nemá tradíciu, ale s kokosom prípadne škoricou, to ma priťahuje. Preto skúsim.
eliza7417
ja podobne ako zrka uvarím ryžu najprv vo vode a potom pridávam - mlieko, či sladkú smotanu, alebo aj šľahačku... spolu s cukrom a vanilkovým cukrom..
(často túto dobrotu urobím z ryže, ktorá mi ostala pôvodne ako príloha k mäsu...)
a aby to nebolo málo kalorické, tak na koniec pridávam aj oriešok masla...
:o)) moja dcéra to miluje...
evanaaa
Tento spôsob sa volá ryžové flameri a je dobré s horúcimi malinami, občas robím takto alebo zapečenú - ako ryžový nákyp, ktorý sa dá jesť aj za studena s kompótom alebo poliaty šťavou, sirupom.
renka73
Jee aj ja mám také šáločky ale prázdne tak naplním touto dobrotkou..moc ďakujem