Tartaletky fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 16. októbra 2013
Tartaletky (fotorecept)
Foto: nikola166

Minulý víkend sa u nás konali obecné slávnosti. Všetci zamestnanci obecného úradu - vrátane mňa - sme dostali za úlohu upiecť nejaké chutné koláče. Zobraziť celý popisMinulý víkend sa u nás konali obecné slávnosti. Všetci zamestnanci obecného úradu - vrátane mňa - sme dostali za úlohu upiecť nejaké chutné koláče. Chcela som spraviť niečo malé, čo len tak chytia do ruky a môžu ísť ďalej :D Samozrejme, som spravila aj muffinky. Keďže nedávno som si kúpila formičky na tartaletky, rozhodla som sa, že ich vyskúšam.

12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (jablkové + ovocné):
300 g
100 g
200 g
1 ks
1/2 bal
Cesto kakaové:
250 g
2 PL
3 PL
125 g
1 ks
Plnka jablková:
4-5 ks
Plnka pudingová:
300 ml
100 g
1 ks
150 g
125 g
Čokoládová plnka:
100 g
2 ks
125 g
100 g
2 PL
125 g nahrubo nasekané
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Takže, najprv si pripravíme cestá. Svetlé cesto: všetky prísady spolu zmiešame, rozdelíme na polovicu - do tartaletiek s jablkovou plnkou dáme strúhanú kôru z citrónu, zabalíme do fólie a dáme do chladničky.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Kakaové cesto si pripravíme rovnako, čiže zmiešame si všetky uvedené suroviny. Tiež dáme do chladničky.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Svetlé cesto si vyberieme cca po 30 minútach z chladničky, na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré vkladáme do formičiek na tartaletky. Popicháme vidličkou. Tie, ktoré budeme plniť pudingovou plnkou, zaťažíme strukovinami a upečieme.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Jablkové ihneď plníme plnkou, ktorú si pripravíme zo strúhaných jabĺk zmiešaných s cukrom a škoricou - môžete pridať aj hrozienka, cukor podľa chuti :) zo zvyšného cesta si pokrájame pásiky, ktoré ukladáme na vrch jablkovej plnky. Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Mne to trvalo cca 25 minút.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Teraz ideme na čokoládové. Cesto bolo trocha tuhšie, nedalo sa vaľkať. Ale to nie je problém ! Zobrala som kúsok cesta a vtlačila som ho do formičky-išlo to v pohode.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si úžasnú plnku -nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom a do vychladnutej hmoty postupne vmiešame vajcia, cukor a po lyžiciach múku. Nakoniec vmiešame orechy. Pozor ! hmota je veľmi chutná a rýchlo hustne :D treba ihneď naliať na cesto, na vrch položiť kúsok orecha a upiecť ! Čokoládové tartaletky nie sú vôbec presladené, kto chce, môže ešte pridať cukor !

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Takže čokoládové a jablkové máme hotové - jablkové ešte posypeme práškovým cukrom. Ide sa na ovocné: Puding s mliekom uvaríme, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme po častiach puding a nakoniec tvaroh. Naplníme tartaletky, na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a polejeme želatínou.

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Tak je to trocha dlhší recept, ale nechcela som teraz pridať tri recepty osobitne, dúfam, že vám to nebude vadiť :))) Tartaletky mali veľký úspech, priznám sa, mne najviac chutili tie jablkové :P :) Robila som z dvojitej dávky, zabralo mi to asi pol dňa, ale stálo to za to :)))

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Dúfam, že sa z toho dá vyjsť. Nechcela som pridávať podrobnejši fotopostup, lebo by toho už fakt bolo veľa. Nie je to nič zložité a plnky sa dajú vymýšľať a obmieňať podľa fantázie :))

    Tartaletky (fotorecept)  - obrázok 9

Diskusia k receptu

tiginko
pekne si sa vyhrala, len čo je pravda. Dúfam, že ťa pochválili
smejkad
jejejej, tolko sa bavit :-)
ale poklona, a ak aj chutia ako vyzeraju, tak dvojita :-)
julica
Pekné sa vydarili, je to v podstate asi linecké cesto, že? Kupovala som si takéto v Belgicku a Francúzsku, skúsim si ich pripomenúť.
salinka
To bola ale pracná zabávačka:-) Sú veľmi pekné a tie formičky sú pre mňa novinka:-)
babidka
Nikolka , tie kolaciky su naozaj vyborne a chvalim ta za ne ! Recepty /kludne si ich mohla rozdelit / sa mi velmi pacia .
danielas
Aké si parádne koláčiky napiekla. Mám nové formičky, tak si mi dala fajn inšpiráciu. Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia