Fazuľové muffiny s horkou čokoládou fotorecept
František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 29. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 29. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Fazuľu dobre prepláchneme vodou, dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na jemnú hladkú kašu.
-
2
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli bez oleja a bez tuku, pomaly lejeme do rozmixovanej fazule a ďalej mixujeme, znova ponorným mixérom.
-
3
Celé vajíčka vyšľaháme na penu (asi 5–8 minút), pridáme hnedý cukor, nakoniec kypriaci prášok a jemne vmiešavame do fazuľovo-čokoládovej zmesi. Nakoniec prisypeme bobuľové ovocie.
- 4
Cesto rozdelíme do košíčkov v muffinovej forme. Pečieme asi 30 minút pri 170 °C. Čím dlhšie sa muffiny pečú, tým budú suchšie.
- 4
Diskusia k receptu