Medovo-orechové rezy

olinecka - fotkaolinecka, 13. septembra 2014
Medovo-orechové rezy
Foto: olinecka

Pečiem ich veľmi rada ,nedá sa im odolať.

60 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Medové cesto:
60 g
160 g
2 ks
1 PL
180 g 2 krát
3 PL
Orechové cesto:
4 ks
150 g
50 g mleté
4 PL
1 bal.
Plnka:
0,5 l
4 PL
4 PL
1 bal.
250 g (alebo Hera)
50 g
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Do misy ,ktorú postavime nad paru dáme maslo ,cukor praškovy,vajca miešame kým sa všetko roztopí a spojí.Pridáme sódu bikarbónu a nakoniec hladkú múku 180g, poriadne premiešame.Druhú múku 180g si dáme na pracovnú dosku a pridame tam zmes ,ktorú sme si pripravili nad parou.Urobíme si cesto ,ktoré rozdelíme na 2 časti .Vyvaľkame natenko asi 3 milimetre dáme na plech ,ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou .Upečieme vo vyhriatej rúre do hneda na 200 stupňov 4-5 minút.

  2. 2

    Upečieme orechové cesto,vajca a cukor vymiešame do penista pridáme orechy a múku premiešanu s praškom do pečiva.Plech vyložime papierom na pečenie vylejeme cesto ,ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút.Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Uvaríme krém ,do 3 dcl mlieka dáme vanilkovy a kryštal cukor do zvyšku mlieka zamiešame múku vylejeme do vriaceho mlieka a miešame nech sa nenarobia hrčky uvareny vychladime .Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnuty krém.Na pracovnu dosku dáme jeden medovy plat a natrieme polovicou krému nato potrieme lekvarom a položime orechové cesto pomastime druhou polovicou krému a lekvarom a prykryjeme medovym platom.Hotový koláč pofrkame čokoladovou polevou .Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mesiar50
Poskladala si vynikajuco a chutne vyzerajuce rezy.Sikulka si velka.
darina57
malo tam byt napisane ...byt....a nie byzt..skoda ze tu sa to neda vratit a opravit ako na inych forach..
ivav
Aj ja robievam medové. S orechovým cestom musia byť veľmi dobré.
alex37
olinecka, rezy hotové, skoro aj zjedené, vynikajúce, v bode 1. v postupe pridaj prosím med, /som ho skoro zabudla :-)/ lekvár som použila marhuľový /taký bol doma/ ďakujem za rcpt určite bude repete :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia