Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami fotorecept
Foto: pusta
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou, nakrájala som ho na kocky, pokropila mliekom a Zobraziť celý popisNadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou, nakrájala som ho na kocky, pokropila mliekom a dala som ho prikryté piecť na mierny plameň. V polovici pečenia som pridala kuraciu pečeň namočenú v mleku a ked bola skoro hotová, zosilnila som plameň, aby sa škvarky upiekli pekne do zlatova a pečeň dostala hnedú kôrku. Po vychladení v chladničke boli mňamózne nedeľné raňajky na stole. Odporúčam vyskúšať, je to naozaj vynikajúce.
porcie
príprava
na 60 - 60 - 80 °C
Postup
-
1
Z domácej husi som odrezala sadlo aj s kožou.
-
2
Pokrájala som ho aj s kožou na kocky o hrane asi 1,5 - 2 cm.
-
3
Kuraciu pečeň som umyla a nechala dobre odkvapkať, odstránila som blanky a cievy.
-
4
Kocky pokrájaného sadla som zaliala polovicou studeného mlieka a dala do hrnca.
-
5
Kuraciu pečeň som zaliala druhou polovicou mlieka a nechala odstáť asi 1 hodinu. Pečeň v mlieku veľmi zjemnie a chuťou veľmi pripomína husaciu pečeň, ktorá je síce oveľa lepšia, ale aj neskutočne drahá.
-
6
Hrniec s husacím sadlom a s mlekom som prikryla pokrievkou, postavila som ho na najnižší plameň a takto vyzerajú husacie škvarky po prvých 20-tich minútach pečenia.
-
7
Vtedy som pridala k husacím škvarkom kuraciu pečeň aj s mliekom, v ktorom bola namočená.
-
8
Piekla som na veľmi miernom plameni prikryté ďalších 20 minút, kedy všetko spolu vyzerá takto. Ničím som nekorenila, ani nesolila a nič iné som ani nepridávala. Všetko sa pečie na prírodný spôsob - in natur. Občas je potrebné zmes premiešať, aby sa neprichytila o dno, lebo je tam aj mlieko.
-
9
Po tejto dobe som zvýšila plameň na strednú výšku a prikryté som piekla ešte 10 minút, kým škvarky nedostali peknú zlatistú farbu a boli trošku chrumkavé a pečeň dostala hnedú kôrku, zvnútra zostáva jemná a zamatová konzistencia.
-
10
Keď čiastočne zmes vychladla, naplnila som plastovú nádobku a po úplnom vychladnutí som dala dobre vychladiť, robila som v sobotu večer, dala som do chladničky na noc.
-
11
Ráno som túto neskutočnú pochúťku vybrala z chladničky a pokrájala som na mesiačiky cibuľu a paradajky, papriky som pokrájala na kolieska.
-
12
Potom som zmes natierala na čerstvo upečený chlebík, až teraz som celé jemne posolila a podávala na raňajky.
-
13
Takto pečené oškvarky majú úžasne dobrú chuť a pečeň veľmi pripomína chuťou husaciu pečienku.
-
14
Moja mama pomletím tejto zmesi a pridaním dalších prísad pripravovala obyčajne v nedeľu na raňajky vynikajúcu židovskú paštiku - nádherná spomienka na detstvo. Ak vyskúšate, nebudete ľutovať. Prajem dobrú chuť. Mama piekla presne týmto spôsobom husaciu pečeň z vykŕmenej husi.
ojojoooooooooooooj !!!!!!!
toto môžem furt